Fileleftheros gazetesine göre, Omiru konuya ilişkin açıklamasında, müzakerelere dönmenin diğer bir önkoşulunun, Türkiye’nin, Rum tarafının egemenlik haklarını kabul etmesi, bir diğer deyişle Rum tarafının gerek doğalgazla ilgili olarak yürüttüğü sondajları gerekse denizaltı zenginliğinden faydalanılması konusunu “taciz etmeyi sürdürmeyeceği taahhüdü” olduğunu da ileri sürdü.

ÇEVRECİLER AMERİKALILARA KARŞI

Fileleftheros bir başka haberinde, Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi’nin açıklamasına yer verdi.

Habere göre, Rum Çevreciler Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu açıklamasında, ABD’nin Kıbrıs sorununa ilişkin konulardaki tezat görüşlerine bir kez daha tanık olduklarını belirtti.

Hrisostomu, bu konuda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın başka, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün ise başka konuştuğunu ifade etti.

VATANDAŞLAR İTTİFAKI İNGİLİZLERE KARŞI

Fileleftheros öte yandan, Rum Vatandaşlar İttifakı’nın bir açıklama yaparak, İngiltere’nin, Avrupa Konseyi sonuç bildirgesine Türkiye’nin AB üyelik başlıklarının açılması konusunu dahil etme girişiminde bulunduğunu, bunun haksızlık olduğunu belirttiğini yazdı. Vatandaşlar İttifakı, bunun; Türkiye’yi ödüllendirerek, Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB’ini işgal etmesini” desteklemek anlamına geldiğini savundu.