KKTC’de kalan Rumların Dipkarpaz’daki Rum İlkokulu’na kalite için köy dışından bir müdürün daha atanmasını istedikleri haber verildi.

Politis gazetesi “İstenen Kalite… Mahsurlar Dipkarpaz Dışından Okul Müdürü İstiyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin dünkü toplantısında milletvekillerine Dipkarpaz Rum İlkokulu’na yapılan atamalarla ilgili bilgiler verildiğini yazdı.

Habere göre, Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Rum Eğitim Bakanlığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu’yla işbirliği içerisinde Dipkarpaz kökenli olan ve burada eğitim vermek isteyen öğretmelere bir haksızlık yapılmadığını belirterek, eğitimcilerin listesinin KKTC makamlarına da verileceğini söyledi.

Temel ilkenin, KKTC’deki köylerde daimi olarak kalan öğretmenlerin desteklenmesi olduğunu ancak KKTC’de kalan Rumlarla birinci derece akrabalıkları olanların da öncelik sahibi olduğunu belirtti.

Gazete, KKTC’de kalan Rumların, Dipkarpaz Rum İlkokulu müdürünün, okuldaki dört öğretmen arasında seçildiğine ve bu öğretmenler aynı köyden oldukları için birinin, diğerinin çalışmasının kalitesini denetlemesinin zor olacağına işaret ederek, KKTC’deki köylerden olmayan bir müdürün atanmasını istediklerini belirtti.

Habere göre, Fotiu, bu konuyla ilgili açıklamasında, ilk hedefin kaliteli eğitim verilmesi olduğuna işaret ederek, KKTC’de kalan Rumların öğretimin gerekli denetiminin yapılabilmesi için KKTC’deki köylerden gelmeyen bir müdürün atanması yönünde talepleri olduğunu belirtti.