Alithia gazetesi, tatbikatın, Rum Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimlerin, Ebola vakalarına hazır olup olmadığının tespit edilmesini amaçladığını ve tatbikat senaryosunun ilkinde, Larnaka Havalimanı’nda Ebola virüsü taşıdığından şüphelenilen bir kişinin, hastaneye taşınmasının, ikincisinde de Ebola belirtileri taşıyan bir kişinin, ilkyardım servisine başvurmasının canlandırıldığını yazdı.

Gazete, tatbikatı izleyen Rum Sağlık Bakanı Filippos Patsalis’in, Ebola virüsüyle mücadelede birtakım eksiklikler bulunduğunu kabul ettiğini ve bunları, en kısa sürede gidereceklerini söylediğini kaydetti.

PATSALİS KKTC’DE MERS VİRÜSÜ ŞÜPHESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Gazete, bir diğer haberinde ise, Patsalis’in KKTC’de Mers virüsü taşıdığı şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan, ancak yapılan testler sonucu, bu virüsü taşımadığı tespit edilen kişilerle ilgili değerlendirme yaptığını yazdı.

Habere göre Patsalis, Mers virüsü testlerinin negatif çıkmasıyla ilgili Sağlık Teknik Komitesi tarafından bilgilendirildiğini belirtirken, salgınla ilgili faaliyet planları ve alınmış tedbirleri bulunduğunu kaydetti.