Kıbrıslı Rumların KKTC ve Türkiye’de kredi kartıyla yaptıkları alışverişlerde büyük artış gözlemlendiği, özellikle de hazır giyim ürünleri için harcanan büyük miktardaki paraların Rum makamlarında, KKTC’den Güney Kıbrıs’a hazır giyim ticareti yapıldığı şüphesini uyandırdığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi konuya ilişkin haberinde, Kıbrıslı Rumların kredi kartı harcamalarına ilişkin JCC şirketinin verilerine yer verdi.

Gazete, Kıbrıslı Rumların KKTC ve Türkiye’den kredi kartlarıyla satın aldıkları hazır giyim ürünlerinin miktarının her ay arttığını, mayıs ayından itibaren ise hazır giyim ürünleri için harcanan miktarın kişisel alım için olamayacak kadar yüksek bulunduğunu yazdı.

Habere göre mayıs ayında Rumlara ait kredi kartlarıyla KKTC’den 37 bin Euro’luk giyim eşyası satın alınırken, haziranda bu rakam 40 bin 576 Euro’ya yükseldi.

Gazete, yine haziran ayında ayrıca Türkiye’den 55 bin 422 Euro’luk hazır giyim eşyası alındığının görüldüğünü belirtirken Rum makamlarının bu ürünlerin Güney Kıbrıs piyasasında satılmak için alındığından şüphe ettiklerini yazdı.

KKTC’de bilindik giyim markalarının sahtelerinin olduğunu ve bunların da Güney Kıbrıs’taki mağazalarda satılmak üzere alındığından şüphelenildiğini belirten gazete, bu sebepten ötürü şüphelerin sınır kapılarındaki kontrollere çevrildiğini vurguladı.

Gazete, bu yılın başından itibaren hazır giyim için Kıbrıslı Rumların kredi kartlarında harcanan toplam miktarın ise 420 bin 295 Euro olduğunu, bunun yarısının KKTC’de harcandığını belirtti.

Gazete ayrıca, Kıbrıslı Rumların KKTC’deki kumarhanelerde kredi kartlarıyla harcadıkları miktarda da artış gözlemlendiğini, mayıs ayında 105 bin Euro olan harcamanın haziran ayında 153 bin Euro’ya yükseldiğini vurguladı.