Rum Meclisi’nin, Rum Yüksek Mahkemesi’nin yetkilerin ayrılmasına dair geçtiğimiz haftaki açıklamalarını göz ardı ederek, dün mağaza ve dükkânların çalışma saatlerinin düzenlenmesine ilişkin hükümetin belirlediği çalışma esaslarını reddettiği haber verildi.

Simerini gazetesi “Yüksek Mahkemeyi Göz Ardı Ettiler ve Piyasayı Alt Üst Ettiler” başlıklı haberinde, bu hareketin sonucunda, 2 Ocak 2016’ya kadar mevcut koşulların değişmemesi durumunda, piyasanın 2006 yasasına geri döneceğini ve bunun ise bütün mağazaların Pazar günleri kapalı olmasını öngördüğünü anımsattı.

Politis gazetesi ise “Milletvekilleri 2006’ya Geri Dönüşe Oy Verdiler” başlıklı manşet haberinde, Noel ve yeni yıl kutlamalarının ardından Rum tarafında mağaza ve dükkânların Çarşamba ve Pazar günleri kapalı olacağını yazdı.

Rum Meclisi’nin çoğunluğunun, Yüksek Mahkeme’nin yetkilerin ayrılması konusundaki temel tezini göz ardı ederek, hükümetin mağaza ve dükkanlarla ilgili ortaya koyduğu yönetmelikleri dün reddettiğini yazan gazete, böylece 2006 yılındaki koşulların 2016 itibarıyla geri döneceğini belirtti.

Hükümetin yönetmeliklerini yalnızca DİSİ partisinin kabul ettiğini, geriye kalan partilerin hepsinin bunları reddettiğini yazan gazete, Rum Çalışma Bakanı’nın, konunun nasıl ele alınacağı konusunda Rum Başsavcısı’ndan direktif beklediğini ekledi.