Fileleftheros gazetesi, Omiru ile Tomova’nın, Güney Kıbrıs ile Slovakya arasındaki ilişkileri ve Kıbrıs sorununu görüştüklerini yazdı.

Gazete, Omiru’nun, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere vurgu yaparak, Tomova ile bu işbirliğinin nasıl daha da geliştirilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söylediğini kaydetti.

Habere göre Omiru, Avrupa Parlamentosu’nun, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki faaliyetlerini kınadığı önceki günkü kararına da atıfta bulunarak, Türkiye’nin bölgede istikrar sağlanmasına katkıda bulunması ve Doğu Akdeniz’deki barış ve güvenliğin sağlanabilmesi için “yasa dışı faaliyetlerine” son vermesi gerektiğini söyledi.

Omiru, Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska’nın Aralık ayı içerisinde Güney Kıbrıs’a resmi ziyaret gerçekleştireceğini de açıklayarak, bu durumun iki ülke arasındaki sıkı ilişkilerin ispatı olduğundan bahsetti.

Haberde, Omiru ile Tomova’nın yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğinin gerek ikili düzeyde, gerekse AB çerçevesinde geliştirilmesinin de ele alındığı belirtildi.