AKEL Polit Büro Üyesi Stefanos Stefanu, zamanın, Kıbrıs sorunundaki tezlerini haklı çıkardığını savundu.

Haftalık olarak yayımlanan Kathimerini gazetesine konuşan Stefanu, Kıbrıs sorunu ve diğer konulardaki soruları yanıtladı.

“2016 yılının ilk çeyreğinde çözüm olacağına dair senaryonun uzaklaştığının” belirtilmesi üzerine Stefanu, müzakereler masasında zorluklar olduğunun görüldüğünü belirtti.

Zorlukların olacağını kendilerinin de söylediklerin ifade eden Strefanu, 2016 yılının ilk çeyreğinde çözüm olacağı tezini hiç benimsemediklerini belirtti.

Gelinen noktadan dolayı ne iftihar ettiklerini, ne sürecin gül yapraklarıyla döşenmiş olduğunu söylediklerini, ne de zaman çerçevesi belirlediklerini ifade eden Stefanu, en yakın zamanda çözüm istediklerini, ancak eğer bir çözüm olacaksa, bunun Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumların karşılıklı uzlaşısından ortaya çıkacağını vurguladı.

Stefanu, bu nedenle ne zaman çözüm olacağı ya da çözüm olup olmayacağının müzakereler masasında belli olacağını söyledi.

Zamanın, tezlerini haklı çıkardığını savunan Stefanu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e başkan seçildiğinde, Hristofyas ile Talat arasında varılan görüş birliklerini bir kenara atmamasını söylediklerini hatırlatarak, Anastasiadis’in kademeli olarak bu görüş birliklerine döndüğünü memnuniyetle izlediklerini belirtti.