Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk Malları Fonu’nun bütçesinin, dün, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nde ele alındığı belirtildi. 

Politis gazetesi, AKEL’in, toplantı sırasında, Kıbrıs Türk Malları Fonu bütçesinde fazlalık varken, nasıl olur da dağıtılmamış ödeneklerin bulunduğunu sorguladığını yazdı. 

Habere göre Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı (AKEL Milletvekili) Skevi Kukuma, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, sadece para biriktirilmemesi gerektiğine, özellikle göçmenlerin kaldığı Kıbrıs Türk mallarının bakımı için de ek ödeneğin talep edilmesi gerektiğine dikkati çekti. 

Kıbrıs Türk Malları Fonu bütçesinin hayata geçirilmesinin, 1.1 milyon Euro rezerv ve 280 bin Euro fazlalıkla, yüzde 75 oranında olduğunu belirtti.  

DİSİ Milletvekili Mariella Aristidiu, hükümetin, göçmenlik politikasını, olanakları ve göçmenlerin ihtiyaçları temelinde yürütmesi gerektiğini ifade etti. 

Aristidiu açıklamasında ayrıca Güney Lefkoşa, Limasol ve Larnaka bölgelerindeki Kıbrıs Türk mallarında var olan asbest sorununun çözümlendiğini, Baf bölgesindeki bu sorunun ise var olmaya devam ettiğini, bunun çözümlenmesinin beklendiğini de söyledi.