Önümüzdeki Eylül ayında Limasol’da gerçekleştirilecek olan “Denizci Kıbrıs” isimli uluslararası kapsamlı denizcilik konferansında, jeopolitik gelişmelerin de ele alınacağı haber verildi.

Konferansın 13–16 Eylül tarihlerinde Limasol’da yapılacağını ve buna Güney Kıbrıs ile yurt dışından yaklaşık bin kişinin katılmasının beklendiğini yazan Alithia gazetesi, konferansta, jeopolitik gelişmeler ile bunların uluslararası denizciliği etkileme şekillerinin ele alınacağını belirtti.

“AĞUSTOS AYINDA UÇAKLAR DOLU”

Gazete, yukarıdaki başlıkla yayımladığı başka bir haberinde ise, Rum Seyahat Acenteleri Birliği  (ACTA) Başkanı Dinos Kakkuras’ın, Ağustos ayında, gerek tarifeli gerek de charter olarak düzenlenen tüm uçuşların dolu olduğunu söylediğini aktardı.

Gazete, Rumların uzak seyahatleri tercih etmediklerini ve daha çok Yunanistan’a gitmeyi tercih ettiklerini ekledi.

“TURİSTLER ARTIYOR, GELİRLER AZALIYOR”

Gazete yukarıdaki başlıkla yayımladığı bir başka haberinde ise, turistlerin son dönemlerde Ay. Napa ve “Mağusa” bölgesindeki otellerde yaptıkları rezervasyonlarda küçük bir artış gözlemlendiğini, öte yandan diğer yıllarla kıyaslandığında, turizm gelirlerinde ise azalma olduğunun görüldüğünü haber verdi.