Fileleftheros haberi “Ürdün ile Üçlü Tezgahta… Lefkoşa’nın AB İçerisindeki Desteği Amman İçin Önemli” başlık ve spotlarıyla verdi.

Habere göre Hristodulidis’in Ürdünlü mevkidaşı Ayman Al Safadyi ile görüşmesinde Ürdün Kralı Abdullah, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın üçlü görüşmesi ile Ürdün-AB ilişkileri üzerine odaklanıldı. 

Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları ile Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de dahil bölgesel konularda Ürdün ve Güney Kıbrıs’ın ortak yaklaşım içinde olduğu saptanan görüşmede, birçok önemli konuda karşılıklı menfaatin ileri götürülmesi, bu faaliyetleri izleme ve uygulama mekanizması kurulmasına karar verildi. 

Al Safadyi, Hristodulidis’e AB ile ilişkiler başta olmak üzere ülkesinin karşı karşıya bulunduğu ve başa çıkmaya çalıştığı meydan okumalar hakkında bilgi verdi. Hristodulidis, Ürdün’ün bu çabalarına Güney Kıbrıs’ın desteğini iletti, Ürdün’ün Kıbrıs sorununda İslam Örgütü Konferansı çerçevesinde Rum yönetimine verdiği ezeli desteğe teşekkür etti.

Ürdün-Güney Kıbrıs-Yunanistan üçlü iş birliği mekanizmasının da ele alındığı görüşmede, Ürdün’de yapılması planlanan bir sonraki zirvede ele alınacak konularla ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Gazete, Hristodulidis’in daha sora Ürdün Kralı Abdullah’la görüşmesinde Güney Kıbrıs ile Ürdün arasındaki iş birliğinin stratejik önemi, AB-Ürdün ilişkileri, Ortadoğu ve Kıbrıs sorunundaki gelişmeler gibi bölgesel konularla Güney Kıbrıs-Ürdün-Yunanistan üçlü iş birliği konularının ele alındığını yazdı.

Habere göre Hristodulidis, Ürdün Senatosu Başkanı Faysal Fayez’la, çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapması dikkate alınarak Ürdün ekonomisinin güçlendirilmesi, terörle mücadelede ve bölge istikrarı için iş birliği, Ortadoğu ve Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Gazeteye göre bugün Lübnan’da olacak Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Dışişleri Bakanı Gerban Bassil de dahil bir dizi yetkiliyle görüşme yapacak.