Ahna (Düzce)  Koruluğu muhtarlığı”  ve “Ahna Milli” kulübü yönetim kurulu 4’te üçü KKTC toprağında, 4’te 1’i de ara bölgede (Larnaka-Mağusa eski yolu karşısı) bulunan stadın Güven Yaratıcı Önlem (GYÖ) çerçevesine alınmasını istiyor.

Fileleftheros’un “Ahna Stadı Da GYÖ’lere... Göçmen Köyün İhtiyar Heyetinden Öneri” başlıklı haberine göre köy muhtarı Yeorgios Çappis büyük bölümünün KKTC toprağında, bir kısmı da ara bölgede olan “Ahna Milli” takımına ait stadın Kıbrıslı Türk ve Rum gençlerin yeniden birleşme stadı olmasını istediklerini açıkladı.

Çappis İhtiyar Heyeti ve kulüp yönetimi olarak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e ve çalışma arkadaşlarına, stadın tamir edilerek Kıbrıslı Türk ve Rum gençler arasında futbol ve diğer sportif karşılaşmaların yapılacağı bir alan haline getirilmesini önermeye karar verdiklerini anlattı.

Bu öneriyi AB komiseri Hristos Stilianidis’e de ilettiklerini söyleyen Çappis Rum Yönetimi’nin, önerilerinin dikkate alınacağı ve ilk fırsatta ileri götürüleceğine dair söz aldıklarını söyledi.