Simerini ve diğer gazetelerde yer alan haberde, üç ülkenin dışişleri bakanlarının, bugün Brüksel’de düzenlenecek olan AB Dışişleri Konseyi toplantısı çerçevesinde üçlü bir görüşme gerçekleştireceği ve bunun, üç ülkenin liderleri arasında yapılacak olan zirve toplantısının hazırlık toplantısı maiyetinde olacağı ifade edildi.

Gazeteye göre, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis konuyla ilgili açıklamasında, AB’nin başka ülkeleriyle de üçlü işbirlikleri kurulmasına dair ciddi perspektifler ortaya çıkmakta olduğunu dile getirdi.

Gazete, üçlü görüşmenin, Ürdün Dışişleri Bakanının da Brüksel’de bulunacak olmasından ötürü gerçekleştirileceğini ekledi.

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, AB Dışişleri Konseyi toplantısı çalışmalarına katılmak üzere Brüksel’e gittiğini de kaydeden gazete, toplantıda, Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler ile Ukrayna’daki reform konularının da ele alınmasının beklendiğini belirtti.

Haberde, gerçekleştirilecek olan gayri resmi bir çalışma yemeği çerçevesinde, AB-Ürdün ilişkileri konusunda fikir teatisinde bulunulmasının beklendiği de belirtildi.

Gazete, Kasulidis’in Brüksel’de Ukrayna’yla ilgili bir çalışma kahvaltısının yanı sıra, AB Genel İşleri Konseyi çalışmalarına katılacağını da ekledi.