Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Barcelonalı yöneticilerin kendisine "Bu kadar iyi oyunla bizi yenip İzmir'den mağlup ayrılmamıza rağmen Pınar Karşıyaka ve İzmir'i tanıdığımız için mutluyuz" dediklerini aktardı.

Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, tarihlerinde ilk kez çıktıkları THY Avrupa Ligi maçında aldıkları Barcelona Lassa galibiyeti sonrası, "Avrupa'nın en yüksek bütçeli takımlarından Barcelona karşısında çok önemli bir sınav verdik ve bu sınavı başarıyla tamamladık" dedi.

BARÇALI YÖNETİCİDEN ÖVGÜ

Avrupa basınının Pınar Karşıyaka'nın bu galibiyetinden bahsetmesinin gurur verici olduğunu kaydeden Ustaoğlu, "Barcelona'nın yöneticisi maçtan sonra yanıma geldi, elimi sıkarak tebrik etti ve "Biz Pınar Karşıyaka takımını ve İzmir'in bu kadar güzel bir yer, bu kadar modern bir şehir olduğunu bilmiyorduk. Ayrıca basketbolu bu kadar iyi bilen bir şehir, taraftar kitlesi, teknik heyet, sporcu topluluğu ve yönetici grubu beklemiyorduk. Bu bizim için olumlu bir sürpriz oldu. Bu kadar iyi oyunla bizi yenip İzmir'den mağlup ayrılmamıza rağmen Pınar Karşıyaka ve İzmir'i tanıdığımız için skor olarak üzgün ama güzellikler karşısında mutlu ayrılıyoruz" dedi. Bu da son 5 yılda İzmir tanıtımı için verdiğimiz mücadelenin nerelere ulaştığını gösteriyor" diye konuştu.

"BİZE DE İMKAN VERİLMELİ"

Bu seviyeye gelmekten çok bu seviyede kalabilmenin önemine vurgu yapan Tamer Ustaoğlu, "Biz bir yıl Euroleague oynamak için bu çalışmayı yapmadık. Uzun vadeli düşünerek yıllarca bu organizasyonun içinde olabilme adına çalıştık. "İzmir bir şey yapamaz" dediler, ama biz çok şey yaptık ve bunun kanıtı Pınar Karşıyaka oldu. İzmir buna sahip çıkar mı, önemli olan bu. Mucizeyi her zaman yapamazsınız. Bunun için takıma destek verilmesi, sahip çıkılması şart. Yoksa bunlar bir yıllık Euroleague macerası olarak, anı şeklinde kalır. Bu seviyelerde kalabilmek için imkanlar Barcelona'ya, Madrid'e, Münih'e verildiği gibi bize de verilmeli" dedi.

"TARAFTAR ÖRNEK OLDU"

Yeşil-kırmızılı taraftardan da övgüyle bahseden Ustaoğlu, "Büyük Karşıyaka taraftarı tüm Avrupa'ya bir takımın nasıl desteklendiğini, nasıl taşkınlık yapmadan örnek taraftar olduğunu, tribündeki 6. adamın bir takımın nasıl itici gücü olabildiğini gösterdi" diye konuştu.