Mağusa Türk Gücü Başkanı ve Yönetim Kurulu, kulübün 72. kuruluş yıldönümü nedeniyle kulüp lokalinde bulunan kuruculardan Şehit Hüseyin Akil Hoca’nın büstüne çelenk koyarak bir dakikalık saygı duruşunda duruldu. 

Etkinliğe yönetim, futbolcular ve taraftarlar katıldı. Eski yöneticilerden merhum Hüseyin Akil Hoca’nın oğlu Hasan Akil Hoca yaptığı konuşmada Başkan ve yönetim kuruluna teşekkürlerini sundu. Konuşmaların ardından 72. yıl pastası kesildi.

Başkan Koral Bozkurt 72. yıl dolayısı ile mesaj yayımladı. Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"72 yıllık, başarılarla dolu şanlı tarihimizle gurur duyuyoruz. Bundan güç alıyoruz, bu güçle geleceğe yürüyoruz.
"

Mağusa Türk Gücü, 72 yıllık şanlı ve bir o kadar da başarılarla dolu bir tarihi geride bırakıyor. Hedefi her zaman zirve olan Mağusa Türk Gücü, sadece bir futbol kulübü olarak adlandırılamaz. MTG, ruhtur... tarihtir... Geçmiştir... Gelecektir.

72'inci yılında, Mağusa Türk Gücü, geleceğe güvenle bakan, tarihinden güç alarak, geleceği güçlü şekillendiren bir yapıyla yürüyor. MTG deyince, elbette futbol akla gelir, ancak bu kulüp, çatısı altında büyük bir aileyi de barındırıyor. 72 yıllık geçmişinde, Mağusalıları birbirine bağlayan, Mağusa'dan taşan, bir çok spor branşında başarılar elde eden bir kulüp yanında, MTG, Kıbrıs Türkü'nün de temel taşlarından biri olmuştur.


Mağusa Türk Gücü, dayanışmanın, kaynaşmanın ve başarının da sembolüdür.  Geçmişe bakarak, geleceği şekillendirmek için kolları sıvadık.  Hedef, gelecek yıl ve daha sonraki yıllarda, sürekli zirveye oynayan, alt yapısı güçlü, futbol yanında, diğer spor branşlarında da yüzlerce gence ev sahipliği yapacak bir camia olmak. Geçmişte bu başarıldı, yeniden başarılabilir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, bize bırakılan mirasın farkındayız. Geleceğe daha güçlü bir MTG bırakmak için, kurumsallaşma çalışmalarına da hız vereceğiz. Tesisleri ile, alt yapısı ile, elbette camiası ile, daha güçlü bir MTG camia yaratacağız. Bu tarihi yaratanlara da yaşatanlara da minnet borçluyuz. Emeği geçen, alın teriyle, kanıyla  MTG tarihini yazanlara saygılarımı sunarım. Emanet aldığımız bu bayrağı, yukarıya taşımak için kollarımızı sıvadık. Bu duygu ve düşüncelerle, 72 yıllık, başarılarla dolu şanlı tarihimizle gurur duyuyoruz. Bundan güç alıyoruz, bu güçle geleceğe yürüyoruz.

17362473_1914582182164795_3456683023843869170_n.jpg