Gürsel Karagözlü

Ülke sporumuzun içler acısı halini gösteren bir olay geçtiğimiz akşam Lefke’de yaşandı ve sakatlanan sporcu salonda antrenörü ile yöneticisi olmaması nedeniyle abisi tarafından apar topar hastaneye kaldırıldı. Mor beyazlılar ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi karşısında yedek oyuncusu olmaması nedeniyle hükmen mağlup sayıldı.

Lefke oyuncuları Allah’a emanet

Voleybol Büyük Bayanlar Ligi’nde Doğu Akdeniz Üniversitesi deplasmanda, Lefke ile LAÜ Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’nda oynanan maçın ikinci setinde DAÜ 11-6 önde iken Lefke oyuncusu Aydın Özdinç bloğa çıktığı bir pozisyonda yere düşerek sol ayak bileğinden sakatlandı. Bu esnada salonda ne Lefke Antrenörü ne de yöneticiler olmaması nedeniyle Aydın Özdinç’in abisi sahaya girdi ve sporcuyu karga tulumba alarak hastaneye götürdü. Oyuncuya ilk müdahalenin DAÜ Antrenörü tarafından yapılması da gecenin başka bir trajikomik durumu idi.

Salonda hiçbir sağlık görevlisinin olmamasının yanı sıra Lefke antrenör ve yöneticilerinin de olmaması ve takımın tek başına maça çıkması gecenin en büyük ayıbı oldu.

Lefke hükmen mağlup

Lefke maça 6 kişi ile yedeksiz çıktığından ve başka lisanslı oyuncusu olmadığından hakem Adil Trabzon, maç 11-6 iken ilk setin 25-6, ikinci ve üçüncü setlerin de 25-0 olduğunu ve DAÜ’nün maçı hükmen 3-0 kazandığını her iki takıma aktardı ve daha sonra maçı sonlandırdı.

Maça otostop çekerek geldiler

Lefke takımında takım antrenörünün ve yöneticilerin maça gelmemesi, takıma kimsenin sahip çıkmamasının yanı sıra sporcuların kendi imkânları ile ya da otostop çekerek maça gelmesi ülke sporumuzun kara yüzü oldu. Sporcular maçtan sonra da aynı şekilde evlerine gittiler. Ancak Lefke takımının yöneticileri ve antrenörü maça gelmediğinden sporcuların lisansları da beraberlerinde olmadığından lisansların bulunması için maç bekletildi ve lisanlar bulunup getirildikten sonra maç gecikmeli olarak başladı.

Lefke sporcuları tüm olumsuzluklara rağmen ellerinden geleni hakkıyla yaptılar ancak arkadaşlarının sakatlanması ve yerine başka oyuncu olmamasından dolayı hükmen yenik sayıldılar.

Aileler tedirgin

Lefke sporcularının aileleri Lefke yönetiminin sporculara ilgisiz davrandığından, önümüzdeki maçlara ilgisizliğin devam etmesi durumunda bundan sonraki maçlara çıkmama kararı da alabileceklerini söylediler. Aileler ayrıca sporcu sağlığının bu kadar ucuz olmaması gerektiğine de vurgu yaptı.