Türkiye’nin uluslararası kamuoyunda etkinliğini artırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştiren Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (Eko Avrasya), Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki dostluk ortamının geliştirilmesine katkı sağlayan ve kamuoyu oluşturan kişi kurum ve kuruluşlara verilen ” Avrasya Hizmet Ödülleri ” bu yıl ikinci kez dağıtıldı.

Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreni’ne katılım oldukça yoğun oldu.

Tören öncesi konuşan Eko Avrasya Derneği Genel Başkanı Hikmet Eren, Türkiye’nin geleceği hakkında söz sahibi profesyonelleri bünyelerinde barındırdıklarına dikkati çekerek, derneğin Türkiye’nin daha güzel yarınları için çalışacaklarına dair söz verdiklerini ifade etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu ve ekibinin müzik dinletisiyle başlayan gecede ekip ” Mağusa Limanı ” türküsünü de seslendirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na da, Türk Dünyası’na katkılarından dolayı ödül verildi. Eroğlu’nun ödülünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği İdari Ataşesi Ulaş Kıvılcım teslim aldı. Ödülü Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün verdi.

Eroğlu’nun yanı sıra, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Kerkük Milletvekiili Erşad Salihi, Makedonya Milli Meclisi Milletvekili Enes İbrahim, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Adil Aliyev’de ödüle layık görülen isimler arasında bulundular.