Son araştırma bu görüşü kısmen doğrulayacak şekilde, dışa dönük kadınların içe dönük yapılı kadınlara göre iki kat daha fazla seks yaptığını ortaya koydu.

Dailymail’de yer alan habere göre kişilik psikoloğu Cambriedge Üniversitesi’nden Brian Little, Vancouver TED konferansında yaptığı konuşmada bu araştırma hakkında yorumlarda bulundu.

Çalışma, Batı Almanya’daki üniversite öğrencilerinde standart kişilik testi üzerine kuruldu. Katılımcılar, kişilik tiplerine göre kategorize edildi.

Sonuçlara göre, dışa dönük erkekler ortalama olarak ayda 5.5 kez seks yaparken, içe dönük erkeklerde bu rakam 3 oldu. Kadınlarda ise dışa dönük özelliklerdeki kadınlar ayda ortalama 7,5 kez seks yaparken, içe dönük kadınlar ayda ortalama 3.1 kez seks yaptığı ortaya çıktı.

Rakamlar dramatik çıksa da, dışa dönüklerin cinsel hayatları hakkında çok daha fazla konuşmaya meyilli olması, çalışmanın gerçekliğini de sorgulatıyor.

Brian Little, TED konuşmasında, dışa dönüklerin uyarılara hızlı tepki vermesinin önemli olduğunu belirtiyor. Little, buna örnek olarak yakın durmak, ve göz teması kurmaya eğilimli olduklarını ayrıca siyah- beyaz ve somut bir dil kullandıklarını gösteriyor.

Dışa dönüklerin çok daha fazla seks yapmasına karşın, bir önceki araştırmada içe dönüklerin çok daha romantik olduğu belirtiliyor.

Bilim, sosyal bağlantıların bizi çok daha fazla mutlu ve sağlıklı yaptığını söylüyor. Fakat birçok farklı sosyal bağlantı çeşidi var. Dışa dönükler sürü psikolojisinden asla mutlu olmazken, içe dönükler, kendi arkadaş ve aile çevrelerine odaklanmayı ve yabancı biriyle ayaküstü bir konuşma yapmak yerine iyi bir arkadaşıyla anlamlı bir konuşmayı tercih ediyor.

Arizona Üniversitesi’nden psikolog Matthias Mehl, mutlu insanların, mutsuzlara göre iki kat fazla derin konuşmalar içinde bulunduğunu ve ayaküstü konuşmalardan uzak olduklarını gösteriyor. İçe dönüklerin kitaplara gömülmesi eğilimlerine rağmen, araştırmalar, okumanın insanları çok daha fazla empatik yaptığı gibi sosyal becerilerinin de geliştirdiğini gösteriyor.