Dünyamızın yaşamaya elverişli her bölgesinde insanlar, bulundukları coğrafyalarının da etkisiyle bir kültür oluşturmuşlar ve bunu ritüellerle süslemişlerdir. Bu haberimizde dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan birçok toplumun, akıllara durgunluk veren ve sizi hayretlere düşürecek 10 geleneğini bulacaksınız. İşte sizi çok şaşırtacak o gelenekler.

1- PAKİSTAN

Damat adayı kızın aile büyükleri tarafından bir sınavdan geçirilir. Damada akla gelmeyecek ağır hakaretler edilir. Damat adayı tüm bunlara katlanabilir ve soğukkanlı davranabilirse sınavdan başarıyla geçmiş olur.

2- GUAM

Guam'da bakirelerin evlenmesi yasak. Bunun için kızlar evlenmeden önce bekaretliğini para karşılığı bu işi yapan kişilere bozduruyor.

3- HİNDİSTAN

Hindistan'da evlere gündeliğe gelen kadınlar evdeki bekar gencin cinsel ihtiyacını karşılamak zorunda.

4- KOLOMBİYA

Gelinin annesi gerdeğe giren çiftin yatağının kenarına oturarak ilk ilişkiye şahitlik ediyor.

5- ENDONEZYA

Torajanlar Endonezya'da bir kabile. Cenaze törenleri Torajan insanları için yaşamın önemli bir anı. Yokluk içinde yaşadıkları için bir ailenin masrafları karşılayabilmesi aylar sürüyor. İşte bu paranın birikmesi gereken aylar boyunca cesede kıyafet giydiriliyor ve ölü beden evde tutuluyor.
Torajanlar ölünün ruhunun gömülünceye kadar evde kaldığına inanıyorlar. Ölü gömülmeye hazır hale geldiğinde de tabutlar genellikle mağaraya yerleştiriliyor. Ölünün heykelleri de tabutun yanında dışarı bakacak şekilde yerleştiriliyor.

6- HİNDİSTAN-NEPAL-BANGLADEŞ

Shiva'ya tapan gizli Hint örgütü üyeleri Shiva'yı en üstün tanrı olarak görüyorlar. Shiva'nın her şeyi yarattığına inandıkları için hiçbir şeyin kötü olduğuna inanmıyorlar. Bu yüzden her türlü cinsel aktiviteye katılıyor, uyuşturucu kullanıp alkol tüketiyorlar ve et yiyorlar.
Tabu anlayışları yok. Garip olan gelenekleri yamyam olmaları ve bunun için özel tapınakları var. Kıyafetlerini ölülerden temin ediyor, ölüyü yakıp ısınıyor ve yemeğini nehirden temin ediyorlar. Nehir üstünde sürüklenen kadavralar yakalanıyor ve uzuvlar kesildikten sonra çiğ olarak yeniyor.

7- AMBOYNA ADASI-ENDONEZYA

Amboyna Adası'nda ürünün az olacağı belirlenirse, erkeklerin güneş batımında çıplak olarak tarlaya gidip ekinlerin arasında mastürbasyon yapmaları gerekiyor.

8- ÇEK CUMHURİYETİ

Çek Cumhuriyeti'nde bira banyosu çok moda! Çekler bira banyosunun sağlığa çok iyi geldiğini düşünüyorlar. Sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğuna inanıyorlar.

9- TAYVAN

Tayvan'da damadın akraba ya da arkadaşı gelinin bekaretini alıyor. Gerekçesi: Damat böyle sıkıcı bir işle zaman kaybetmesin!

10- VENEZUELA-BREZİLYA

Yanomamö, Venezuela ve Brezilya'dan kökenini almış büyük bir kabile. Modern yaşamdan uzakta eski geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir kabile.
Bu kabilenin insanları dini geleneklerinden dolayı ölü insanın vücudundan herhangi bir parçayı saklamayı yasaklıyor. Bu kabilede biri öldüğü zaman tamamen yakılıyor. Küller ise aile bireyleri arasında paylaştırılıyor ve yeniyor.