Limitless filmini izleyenler, Eddie Morra isimli karakterin aldığı gizemli bir hapla hayatının tamamen değiştiğini bilirler. NZT48 adındaki bu hap beynin hemen hemen tam kapasiteyle görevini yerine getirip, karakterin dünyayı olduğundan çok daha farklı şekilde görmesini sağlamıştı.

Filmdeki bu hapın içerisinde amfetamin denilen uyarıcı bir madde bulunuyor. Hatta bu madde, konsantrasyon sorunu yaşayan öğrencilerin sınavlardan önce sıklıkla kullandığı bir madde olarak da bilinir. (legal olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim, o yüzden yanlış yönlendirmek istemiyorum) 

Her neyse, filmi izledikten sonra ‘acaba böyle bir hap gerçekten üretilir mi?’, ‘üretilse de dünya kadar paraya satılır herhalde’ gibi düşünceler muhakkak aklınızdan geçmiştir. İşte aradan geçen yıllar içerisinde akıllarda hep bu soru yatarken Nootrobox bir firma, geliştirdikleri bir ürünün aynen bu etkiyi yaratacağını açıkladı. Beynin daha aktif kullanılmasını sağlamak amacıyla yararlı besinlerin üretimini gerçekleştiren firma, ilacı kullanan kişinin çevresindeki ince detayları yakalayabileceğini ve olaylara daha hızlı tepki vermesini sağlayacağını belirtti. Firmanın kurucusu olan Geoffrey Woo, geliştirdikleri hapla ilgili çalışmalarını devam ettirdiklerini ve gerekli kontrolleri de yaptıklarını söyledi.

İlacın, strese iyi geldiği belirtilen yeşil çayın içerisindeki L-theanine adındaki aminoait ve kafeinin karışımından üretildiği belirtiliyor. Bilgi iletimini daha hızlı sağlayan bazı kimyasalları da içerdiği belirtilen ilacın genel anlamda odaklanmayı gerektiren anlarda kullanılabileceği belirtiliyor