Evlenecek çiftlerin birçoğunda sıklıkla ilk gece korkusuna rastlanmaktadır. Bu korku bilinenin aksine yalnızca kadınlarda rastlanan bir korku değildir. Erkeklerin birçoğu da aynı konuda endişeler taşıyabilmektedir. Kadınlar ilk cinsel ilişkilerinde acı, yırtılma, aşırı kanama, ağrı; erkekler ise erken boşalma, ereksiyon olamama ve performanslarını net olarak gösterememe korkusu taşıyabilmektedirler. Bir evliliğinin mutluluk içerisinde yürütülebilmesi için hiç şüphesiz ki bireylerin taşıdıkları ilk gece korkularının aşılması gerekmektedir aksi takdirde bu ilişkinin sihrini bozarak kötü sonuçlar yaşanmasına sebep olabilir.

İlk Gece Korkusunda Tedavi

Cinsellik ile ilgili edinilen olumsuz bilgilerin değiştirilmesinde hipnoz en sık kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Uzmanlar hipnotik trans altında olan kişilerin ilişkiden korkma, cinselliğini yaşayamama ve zevk alamamam gibi birçok problemlerinin nedenlerinin bulunabildiğini ve cinsel problemler konusunda uzman olan hipniterapist tarafından hipnozun sunmuş olduğu bilimsel sistemler yardımı ile bilinçaltında yer alan olumsuz duygular tamamen ortadan kaldırılabilir olduğunu belirtiyor. Bu aşamanın ardından arzu duyulan ve istenen davranış için ise yine bilinçaltına hipototik telkinler ile birlikte bilinçaltı değişim teknikleri uygulanmaktadır. Hipnoz ile yapılan bu süreç yaklaşık olarak 6 seans ile 8 seans arasında tamamlanmaktadır. Üstelik uzmanlara göre de hipnoz ile yaşanan bu değişim durumu da bir ömür boyu kalıcı olmaktadır.

Birçok çift bu problemi bir sır olarak çok uzun senelerce saklamakta, mutlu ve normal bir cinsel yaşamları olmamalarına rağmen evliliklerini sürdürmektedir. Uzmanlar bu sebeple de kurdukları mutluluk düşlerinin daha evliliklerinin ilk gecesinden zarar görmemesi adına korku duyan kişilerin düğünlerinden önce mutlaka bir uzmana danışmalarında fayda olduğunu belirtiyor. Aslında oldukça hızlı ve kolay bir şekilde çözülebilecek olan bu sorun için bireylere düşen tek şey ilk adımı atmaktır.

Hipnoz bu tarz sorunların ortadan kaldırılmasında kullanılan en basit ve en hızlı çözüm alternatiflerinden biridir. İlk gece korkusu bireylerin çocukluk çağlarından itibaren bilinçaltlarında cinsellikle alakalı bütün korkularımızın bütünü olarak meydan acıkmaktadır. Bilinçaltı bir konuyu ilk defa nasıl öğrendiyse insan davranışı da ona göre şekillenmektedir.