Seks hayatlarıyla ilgili sorular yöneltilen kadınlarda libidoyu artıran şeyin sprey değil partnerleriyle tuttukları günlük, başka deyişle iletişim olduğu ortaya çıktı

Avusturya’nın başkentindeki Viyana Tıp Üniversitesi’nde görevli bilim adamları, libidoyu artıran şeyin cinsel gücü artırıcı hap veya hormon takviyeleri değil partnerle iletişim olduğu sonucuna vardı.

Araştırma kapsamında, libidolarını yükseltmek için doğum sırasında ve emzirirken doğal olarak vücuttaki seviyesi yükselen, “aşk ve üreme hormonu” olarak da bilinen oksitosin içeren sprey kullanan kadınların verileri incelendi.

30 kadın 2 gruba ayrıldı. Yarısı seks öncesi sprey kullandı, diğer yarısı ise plasebo (ilaç yerine verilen etkisiz ilaç) etkisi yapan bir sprey. Kadınların tümünden partnerleriyle günlük tutmaları istendi. Bir süre sonra seks hayatlarıyla ilgili sorular yöneltilen kadınlarda libidoyu artıran şeyin sprey değil partnerleriyle tuttukları günlük, başka deyişle iletişim olduğu ortaya çıktı. Araştırmayı yapan uzmanlar, “Böyle bir sonuç beklemiyorduk, şaşırdık” dedi.