Son yılların en sık uygulanan işlemlerinden biri olan kaş nakli ya da daha iyi bilinen adı ile “kaş ekimi”, gelişen teknoloji sayesinde, daha doğal sonuçlar alındığı için giderek popüler hale gelmeye başladı. Op. Dr. Hakan Gündoğan, bu yöntemle ile ilgili bilgi verdi.

KALICI KAŞ DÖVMELERİNE DİKKAT!

Dr. Gündoğan, kaş kaybının trafik kazası ya da yanık gibi nedenler haricinde, genellikle yaşlanmayla birlikte kaş kıllarının giderek zayıflaması ve dökülmesiyle ortaya çıktığını belirtti. Ayrıca, sürekli kaş aldırmaya bağlı olarak kaş kıllarının köklerinin zarar görmesi nedeni ile de kaş kayıplarının ortaya çıktığını bildiren Dr. Gündoğan, bu soruna neden olabilen kalıcı kaş dövmelerine de değindi: “Son yıllarda kaş nakli operasyon sayısının artma sebeplerinden biri de kalıcı kaş dövmesi uygulamasıdır. Bu işleme ihtiyaç duyan kişilerde zaten zayıf olan kaşlar tamamen alınıp yerine kalıcı dövme uygulandığında, vücut dövme boyasını derinin daha alt katmanlarına kadar emmekte ve zaman içinde istenenden farklı bir “kaş rengi” ortaya çıkmaktadır. Eğer kişi bu renkten kurtulmak isterse bu sefer lazer işlemi uygulanmak da ancak ne yazık ki derinin derin katmanındaki dövme tamamen çıkartılamamakta ve aynı zamanda kaş kılı köklerinde de kalıcı hasar meydana gelmektedir. Kişinin bir daha kaşlarının çıkması mümkün olmamaktadır. Hastalar, özellikle bu durum sonrası kaş nakli için bizlere başvurmaktadır.”

Dr. Gündoğan, kaş naklinin kaş kaybı sorununu ortadan kaldırdığını ifade ederek bu yöntemi şöyle anlattı: “Her ne kadar saç ekimi ile benzer özellikler gösterse de, kaş nakli doğası itibari ile çok daha teknik ve özen isteyen bir işlemdir. Saç ekiminde çoğunlukla iki ve daha fazla kök birlikte ekilirken kaş bölgesinde “inceltilmiş tek kök” kılın tamamen kaşın doğal açılanması yönünde ekilmesi çok önemlidir. Erken dönemde ekilen saçlar genellikle alınan bölgenin (saçlı deri) özelliklerine sahip olduğundan (saç kılları kaş kıllarına göre daha hızlı uzar) kaşların kısaltılması gerekliliği rahatsız etse de aradan zaman geçtikçe ekilen kaşlar normal hızında uzamaya başlayıp bu sorun genellikle ortadan kalkar.”

NAKİL SONRASI AYNI GÜN İŞE DEVAM ETMEK MÜMKÜN

Kaş nakli uygulanan kişinin aynı gün işine dönebileceğini belirten Dr. Gündoğan, “Lokal anestezi altında uygulanan kaş nakli işlemi sonrası rahatsızlık hemen hiç olmaz ve kişi aynı gün işine dönebilir. Uygun teknik ile yapılan nakil sonrası estetik anlamda hasta memnuniyeti yüksek ve giderek artan sayıda uygulanan bir yöntemdir.” şeklinde konuştu.