Ketojonik diyetten bahsetmek gerekirse buradaki amacımız karbonhidrat miktarını en aza indirip yağ ve proteinlere ağırlık göstermektir. Burada dikkat etmemiz gereken çok önemli bir nokta var. Alacağımız yağın cinsini çok iyi seçmeli ve vücuda faydalı olup olmadığını bilmeliyiz.

Eğer sizde Ketojonik diyete başlayacaksınız omega 3 yağları ile başlamanızı tavsiye ediyoruz. Omega 3’ün faydalarından bahsetmek gerekirse kanser hücrelerini öldürmekle kalmıyor ayrıca gelişimlerini de engellemektedir.  Bir önemli noktaya daha değinmek istiyorum. Kesinlikle Omega 6 yağlarından uzak durmalısınız. Çünkü Omega 6 yağı vücudunuzda iltihap varsa iltihap oranını yükseltmektedir. Diyet sırasında kesinlikle kullanmamanızı öneriyoruz.

Ketojonik diyette kahvaltı çok önemlidir. Kahvaltıda kesinlikle bal, pekmez, kahvaltılık gevrek ve ekmekten uzak durmalıyız. Bunun nedeni bu yiyeceklerde karbonhidratın çok fazla olmasıdır. Gün içerisinde ne kadar az karbonhidrat alırsak diyetin gelişimi açısından bu çok önemlidir.

Kahvaltınızda birkaç dilim peynir, omlet ve çiğ sebzeler yiyebilirsiniz. Ayrıca isterseniz kahvaltıda 1 kâse meyveli yoğurtta tüketebilirsiniz.

Öğle yemeğinde ise kırmızı et, balık ve ya pirzola tüketebilirsiniz. Yanına ise çok az miktarda yeşil salata alarak doyurucu bir öğlen yemeği yiyebilirsiniz.

Son olarak akşam yemeğinde köfte, et türü gibi yiyecekler yiyebilirsiniz. Ya da zeytinyağlı yemekler de tercih edebilirsiniz. Diyetin sağlığı açısından akşam yemeğinden yaklaşık 2 saat sonra meyve yenilerek sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.