Her bayan kuaföre gitmeyi sever.  Kuaföre gittikten sonra saçları güzel bir şekilde evine geri döner. Ama haftalar sonra faturası ağır olur. Canlı saçlarınız kuruyup, kırılabilir. Saçların kurumasının sebebi eğer sık sık kuaföre gidiyorsanız uygulanan kimyasal maddelerdir. Kuaförünüz bu konuda bilgiliyse önceden önlemini alır ama bilgili değilse o zaman saçlarınız kurumaya mahkumdur.

Eğer sizde saçlarınızın kurumasını istemiyorsanız evde hazırlayacağınız basit formüllerle kuru saçlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Bir kâsenin içerisine zeytinyağı ekleyip, bir tatlı kaşığı kuru maya ile iyice karıştırarak karışımımızı hazırlayabilirsiniz. Yaptığımız karışımı saçlarımıza uygulayarak 1 saat boyunca bekletin. Ardından saçınıza uygun bir şampuan ile yıkayın.

Ayrıca yumurta akı ile de saçlarınızı canlandırabilirsiniz.  Yumurta akı saçları nemlendirir, parlaklık verir. Bir kâsenin içerisine 1 yumurta akı, 1 çorba kaşığı mayonez ve 3 çorba kaşığı yoğurt ekleyerek saçlarınıza uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra saçınıza uygun bitkisel şampuanınız ile saçlarınızı durulayabilirsiniz.

Son olarak size kuru saçlar için çok etkili olan mayonez küründen bahsetmek istiyorum.  Saçınızın uzunluğuna göre mayonezi ekledikten sonra 1 yumurtayı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice karıştırıp saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar güzelce sürün. Yarım saat geçtikten sonra bitkisel şampuanınızla iyice durulayın.

Sizde bu verdiğimiz saç maskelerini uygulayarak kuru, cansız saçlardan kurtulabilirsiniz. Sonuçlarını bizlerle paylaşmayı unutmayın!