Şimdiye kadar birçok konuda eleştiriye maruz kalan sarışınlar saç konusunda şanslı çıktı. Doğal sarışınlarda saç teli sayısının kızıl veya koyu renkli olanlara göre daha fazla olduğunu söyleyen uzmanlar, saç dökülmesi yaşayan sarışınların esmerlere göre daha az endişelenmesi gerektiğini belirtiyor.

Saç dökülmesine karşı ürettiği şampuanlarla yurt içi ve dışında büyük ilgi toplayan Trikolog (Saç ve Saç Derisi Uzmanı) Talat Sam, kadın ve erkeklerin ortak sorunu saç dökülmesinde tel miktarının önemine dikkati çekti.
Sam, “Hava değişimi ve kirliliği, saçlardaki sebum dengesinin kaybolması gibi etkenler saçların köklerden koparak dökülmesine neden oluyor. Özellikle kışın soğuyan hava nedeniyle daha fazla bakıma ihtiyaç duyan saçlarda dökülme de artıyor. Sabah uyandığınızda yastıkta gördüğünüz çok sayıda saç teli doğal olarak sizleri endişelendiriyor. Bu noktada saç tellerinin miktarı önem kazanıyor” dedi.

Sam, saçların doğal renginin saç teli miktarını belirlediğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Saçları ince yapılı olduğundan fark edilmiyor ancak renk grupları arasında en çok tel sayısı sarışınlarda var. Doğuştan sarışın olanlarda saç teli sayısı 140 binden daha fazla. Bu miktar ne kadar çok olursa saç dökülmesinde de korkulacak durum o kadar az olur. Kızıl renk saçlılarda yaklaşık 90 bin, esmerlerde 110 bin ve kumrallarda 120 bin saç teli olduğunu söyleyebiliriz. Doğuştan sarışın olanlarda saç teli sayısı diğer gruplara oranla daha fazla olduğundan onların daha az endişelenmesi gerekiyor.”

Saç dökülmesi sorununa karşı koyu renk saçlıların daha fazla önlem alması gerektiğini söyleyen Sam, “Saç dökülmelerini durdurmak için kimyasal ürünlerden uzak durulmalı ve bitkisel özlerle üretilen ürünler kullanılmalı.

Saç dökülmesini engellediği yapılan klinik testlerle kanıtlanan ve kullanıcıların yüzde 98’inin onayını alan  at kuyruğu şampuanımız ile kısa sürede saç dökülmesinin önüne geçmek mümkün” diye konuştu.