Genelde bayanların en çok dikkat ettikleri konular arasında dış görüntüleri olur bunun nedeni ise kişiyle ilk kez karşılaştığınızda direk olarak onun dış görünüşüyle yargılıyor olmamız gelir. Dış görüşüne göre insanları değerlendiren bir toplum olarak ne kadar şıksanız o kadar fazla değer göreceksiniz demektir. Burada da birincil nokta elbette ki saçlarımız olur. Saçlarda dikkat edilmesi gereken konu ise yüz tipine göre model kesimidir. Yani yüzünüz yuvarlak bir hatta sahipse o zaman onu daha ince ve düz göstermeniz gerekecektir.

Bayanların saçlarının kesimlerinde önemli püf noktalar vardır bunlar saçın sıklığına ve seyrekliğine göre değişmektedir aynı zamanda ince ve kalın ayrımını da unutmamalı. Bu belirmiş olduğum sebepler doğrultusunda dilerseniz kimin yüzüne nasıl bir saç tipi uygulanmalıdır bunu inceleyelim. (Aşağıdaki saç kesim modelleri derlenerek hazırlanmıştır)

Saç Kesim Modelleri Hangileridir?

Kısa Saç Kesimi

Kısa saçları seven bayanların bu modeli tercih etmeleri durumunda kalın telli saçlara sahip olmaları gerekir çünkü kalın saç teli aynı zamanda saçı daha gür göstereceği için seyrek saçlarda kısa kesimde olduğu gibi daha basit durmayacaktır. Bu saçları şekillendirmek kolay olduğu için tercihlerin başında gelir. Genelde bu saçın yakıştığı yüz tipi ise yuvarlak yüze sahip olanlardır.

Küt Saç Kesimi

Küt saçlar yapısı itibariyle boynunuzun hizasından başlayarak kesilmektedirler en çok uzun boyunlu olan kişilerde estetik bir görünüm sağlamaktadırlar bu modeli tercih ediyorsanız mutlaka incel telli saçlara sahip olmanız gerekir. Bu saç modelinde şekillendirici olarak bigudi kullanabilirsiniz bunun yanında spreyle desteklediğiniz zaman günlük kullanım konusunda oldukça iddialıdır diyebiliriz.

Kahküllü Saç Kesimi

Bu saç kesiminde saçlarınızın modelinin ne olduğunun hiçbir önemi yoktur yani kısa ya da uzun saç tellerine sahip olabilir siniz. Alnınızın çizgisinden başlayarak kaşın bitimine kadar devam eder. Kakül son dönemlerde çok sık kullanılan modeller arasında gelmez ancak eskiye baktığınız da çok sıklıkla tercih edildiğini de unutmamak gerekir.

U Saç Kesimi

Adından da anlayacağınız üzere U şeklinde uygulanan bir modeldir. Bunda saçlarınızın uzun olması şarttır eğer ki kısa saçlı iseniz U etkisini zaten yaratamayacaksınız.

Daha fazla saç kesim modeli için yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz: