Çok güzel bir saç modelini uygulamak istiyorsunuz ama gördüğünüz kişide ki gibi durmadı mı? Veya o gördüğünüz kişide ki saç kesimi sizin yüzünüzde ki hatlara oturmadı mı?  İşte bu sorunu giderecek ve yüzünüze en uygun saç kesimi ve saç yapımı konusunda bilgilere değineceğimiz bu yazı dizisinde püf noktalarla size yardımcı olmaya çalışacağım.

Öncelikle yüzümüzün karakteristik yapısını iyi analiz etmemiz lazım. Saç yapımı yahut saç kesimi beğendiğimiz tarzlardan öte yüz tipimize göre yapılmalıdır. Örneğin uzun bir yüze sahip olan bir bayan kâkül ve yandan saçlarını düzeltirse, yapılan saç modeli ne kadar güzel olursa olsun yüzünü daha uzun gösterecektir.

Yüz şekillerini dikkatli inceleyelim.

Her yüz şekline göre farklı bir kesim modelleri vardır. Bu kesim modelleri yüzünüzün hatlarına ve bu hatların ne şekilde fazla veya abartı yahut ne şekilde eksik görüntü göreceğine göre belirlenir. Kuaförlerin çoğu ezbere bilgilerle bunları yapmaktadır. Ayrıca bu kesimler farklı formlarda fön çekimleri ile desteklenmelidir. Her yüze yine aynı şekilde farklı fön modelleri uygulanabilir yine bu da yüz hatlarınızla uyum göstermelidir.  Böylece daha alımlı ve daha çekici bir görüntüye erişilebilir. Tüm bunların yanı sıra ten rengi de göz önünde bulundurulmalıdır.