Siyah noktalar hemen hemen herkesin hayatının belirli dönelerinde kafasına taktığı bir problemdir. Çoğu zaman onları sıkarak çıkarmaya çalışırız ancak bu durum cildimize zarar vermemize sebep olur. Siyah noktaların önüne geçilmediği takdirde görünüm olarak kötü bir görüntü verse de içlerine mikrop hapsettikleri için sivilce oluşumuna da sebebiyet vermektedir. Bu nedenle sizlerle evde doğal yollar ile hazırlayabileceğiniz maske tariflerini paylaşıyoruz.

Patatesli Maske

Patatesleri rendeleyerek hazırlayacağınız karışımı siyah noktaların bulunduğu alanlara düzendi olarak uyguladığınız takdirde siyah noktaların yok olmasını sağlayabilirsiniz.

Malzemeler;

  •  3 adet patates
  • 1 şeker kaşığı bal
  • 4 damla limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı;

Patatesleri yıkayarak soyun ve ardından rendeleyin. Patates rendelerinizi bir tülbentten geçirerek suyunu çıkarın içerisine bal ve limon suyunu ekleyin. Cildinizi temizledikten sonra sırt üstü uzanarak siyah noktalarınızın bulunduğu bölgeye uygulayın ve yaklaşık 20 dakika civarı beklettikten sonra yüzünüzü durulayarak nemlendirin. Haftada yalnızca 1 kez bu maske uygulamasını tekrar edin. Patates suyu aynı anda düzenli olarak kullanılmaya dikkat edildiğince cilde ışıltı verir ve kırışıklıkları önler. Bilinen diğer faydası da gözaltı morluklarının azalmasına yardımcı olmasıdır.

Tarçınlı Maske;

Tarçının bilinen birçok olumlu etkisinin yanı sıra cilde de oldukça faydası bulunmaktadır.

Malzemeler;

  • 1 şeker kaşığı limon suyu
  • 1 şeker kaşığı tarçın

Hazırlanışı ve Uygulanışı;

Limon suyu ile tarçını karıştırarak oldukça ince bir tabaka şeklinde siyah noktalı bölgelerinize ya da tüm cildinize uygulayın. Yalnızca beş dakika bekleterek yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Maskeyi düzenli olarak haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.