Sırt ağrınızın sadece sırttan kaynaklandığını düşünüyor olabilirsiniz. Baş ağrınız veya sindirim sorununuzun da nedeni başka olabilir! Mesela yanlış sütyen seçiminiz!

Araştırmalar, sütyenin tahmin edilenden çok daha zararlı olduğunu ortaya koyuyor. Öyle ki çamaşırın, vücudumuza verdiği hasarlar epey büyük. Sırt ağrısı yaptığı yeni bir haber değil. Peki ya baş ağrısı veya sindirim problemi?
Online çamaşır satış sitesi Triumph'un yaptığı araştırmaya göre kadınların %76'sı yanlış sütyen ölçüsü nedeniyle sağlık sorunları yaşıyor. Çoğunluğun, göğüs ölçülerini bilmeden sütyen taktığı ve bu yüzden pek çok hastalığa sahip olduğunu ortaya koyan araştırma, göğüsleri daha sıkı ve büyük göstermek için kullanılan sıkı sütyenlerin, sinirlere baskı yaptığını ve bu yüzden kaslara ve kan dolaşımına olumsuz etkisi olduğunu söylüyor.

Göğüsleri tamamen saran sütyenler, sırtta ağırlık hissi yaratırken başta ağrıya, kollarda da karıncalanmaya neden oluyor. Ayrıca diyaframa da baskı yaptığı için nefes almada da sıkıntı yaratabiliyor.

Sonuç; yanlış sütyen seçiminden doğan büyük problemler! Her kadının göğüs ölçüsünü bilip doğru sütyeni giymesi çok önemli.

Peki siz ölçünüzü biliyor musunuz?