Uzun zamandır kilo vermeye çalışıyor fakat hiçbir sonuç göremiyor musunuz? Bunun nedeni aklınıza bile gelmeyecek olan alışkanlıklarınız olabilir...

* Öğünlerinizi sofrada servis ediyorsunuz...

Yapılan araştırmalar, yiyeceklerin sofrada servis edildiği zaman insanların daha fazla yediğini gösteriyor. Yemeğinizi ocakta tabağa koyup masaya öyle getirerek yiyin.

* Oda ısısı çok düşüğe ayarlı...

Oda ısısının düşük olması kalori yakmaya yardımcıdır. Ancak çok soğuk olduğu zaman vücut ısınız düşer ve ısınmak için daha fazla yemeye yönelirsiniz. Soğuktan fazla yemeyi önlemek adına oda ısısını 20 derecenin üzerinde tutun. Eğer evinizi soğuk tutmayı seviyorsanız vücudunuzu ılık tutması ve daha az yemeniz adına sizi tok tutması için bir kâse çorba için.

* Akıllı telefonunuzla çok vakit geçiriyorsunuz...

Akıllı telefonlar, oturarak konuştuğunuz, web'de dolaştığınız, oyun oynadığınız veya Facebook'ta dolandığınız zamanlarda hareketsiz kalmanıza neden oluyor. Kilo almanıza neden olan bu hareketsizliği önlemenin kolay yollarından biri, telefonunuzu kullanırken ayakta durmak. Bir saat oturmak yerine ayakta durmak bir yılda 2.3 kilo vermenize katkıda bulunur.

* Yağsız süt içiyorsunuz...

Doktorlar yıllardır düşük yağ içeriğinden dolayı yağı azaltılmış sütleri önerse de aslında bu, tam yağlı sütten daha iyi değil. Yapılan araştırmalar, insanların yüksek yağlı hayvansal süt ürünleri tükettiğinde obezite risklerinin daha az olduğunu gösteriyor. Daha çabuk doygunluk hissetmek ve dolayısıyla daha az yemek için tam yağlı yada yarım yağlı sütü tercih edin.