Alarmınızda ‘Ertele’ Tuşuna Basmayın!

Uyku uzmanları, erteleme tuşunun hiç de iyi bir fikir olmadığını savunuyor. Gerçek şu ki, her erteleme tuşuna basıp uyumaya devam ettiğinizde, yeniden tamamlamanın münkün olmadığı bir uyku döngüsünün içine giriyoruz. Bu yüzden uyandığımızda çok yorgun ve tembel hissediyoruz.

Yatakta kıvrılıp kalmayın!

Uyandığnızda halen yataktayken kollarınızı ve bacaklarınızı esnetin. Unutmayın, ne kadar çok esnetirseniz gün boyunca o kadar o kadar kendine güvenli ve mutlu olursunuz. Kedi gibi kıvrılıp yatarken kalkanlar genellikle bütün gün daha stresli ve uykulu olma eğiliminde!

Sabah ilk işiniz e-postalarınızı veya sosyal medya hesaplarınızı kontrol etmek olmasın!

Uyanır uyanmaz e-postalarınızı veya sosyal medya hesaplarınızı kontrol etmek, dikkatinizi yapmanız gereken önemli görevlerden alıkoyar. Bilinçsizce internette gezinmek yerine üretici aksiyonlara odaklanın! Emin olun bunun için günün en iyi zamanındasınız!

Hemen yatağınızı toplamayın!

Ne kadar imkansız gözükse de, sabah yatağınızı düzeltmenin günün geri kalanındaki üretkenliğinizle negatif bir ilişkisi var. Öte yandan son araştırmalara göre, yatağınızı hemen örtmek, ölü derinizle beslenen milyonlarca mitin ve tozun yatağın içinde kalması anlamına geliyor. Öte yandan bir süre yatağınızı toplanmamış ve açık şekilde bırakmak, ışık ve hava sayesinde çoğunun ölmesine neden olacağı için sağlığınız için daha iyi bir seçim olacaktır!

Kahve içmeyin!

Biliyoruz ki belki de yapmamanız gerekenlerden en zor olanı bu! Ancak gerçek şu ki, sabah saat 8-9 arasında vücudumuz kortisol denen enerji düzenleyici hormondan bol miktarda salgılar. Eğer sabah saat 9:30 dan önce kahve içerseniz vücudunuz kortisol üretimini azaltacak ve gün boyu daha az enerjiye sahip olacaksınız…

Hava karanlıkken uyanmayın!

Türkiye’de kış saati uygulaması kaldırılmışken özellikle erken uyananların bunu yapması elbette ki zor. Hava halen karanlıkken uyanmak beynizinin şaşırmasına ve sizi uykulu hissettirmesine yol açar. Bunun için yapabileceğiniz en etkili yöntem, perdeleri ve evdeki en güçlü ışık kaynaklarını açmak olacaktır.