Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, DAÜ, Ankara Üniversitesi ve Ernst Reuter İskan ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde Gazimağusa’da yapılacak “5. Kent ve Çevre Çalışmaları” toplantısıyla ilgili Düzenleme Komitesi Başkanı Deniz İşçioğlu’ya bir görüşme yaptı. 16-17 Nisan tarihlerinde Arkın Palm Beach Otel’de  ülkemizden ve yurt dışından belediye başkanlarının katılımıyla yapılacak ve yerel yönetimlere kent ve çevre yönetimi anlamında ışık tutacak organizasyona Gazimağusa Belediyesi destek veriyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa’da yapılacak olan toplantıya ev sahibi belediye olarak destek vereceklerini, kamu düzeninin gerektiği gibi sağlanması konusunun belediyenin asli görevlerinden olduğunu belirterek toplantından verimli ve faydalı sonuçların çıkmasını diledi.

DAÜ İşletme Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Düzenleme Komitesi Başkanı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, kent yönetiminin küresel dünyanın en önemli yönetim modeli olduğunu, sürdürülebilir belediyeciliğin devletlerin büyümesi ve güçlenmesinde büyük önem taşıdığını ifade ederek, 5. Kent ve Çevre Çalışmaları Toplantısının sadece KKTC’ye değil tüm dünyadaki yerel siyasete ışık tutmayı hedeflediğini kaydetti.