Arif Hasan Tahsin Kültür ve Tarih Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güven Varoğlu, Kıbrıs Türk toplumunun öz değerlerinden biri olan ve 80 yıllık tarihi süreç içerisinde geleceği şekillendiren öğretmenleri yetiştiren Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) işbirliği adı altında bir başka üniversite himayesi altına sokulmak istenmesinin  kabul edilemez olduğunu belirterek, bu konudaki çabaları kınadı.

Güven Varoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “  Kıbrıslı Türklerin toplumsal varoluş mücadelesinde çok önemli bir görevi bulunan öğretmenlerimizin yetiştiği bu ilim ve irfan yuvasının bir takım ayak oyunları ile kapatılmak istenmesi ancak Kıbrıslı Türklerin sosyal ve kültürel değerlerini ortadan kaldırmak için toplum mühendisliğine soyunanların ekmeğine yağ sürecektir” ifadelerini kullandı.

Varoğlu,  Kıbrıslı Türklerin sahip olduğu pek çok değeri gözlerini kırpmadan ortadan kaldıranların  AÖA’yı da  ortadan kaldırarak son darbeyi vurma hayalleri içerisinde olduklarını iddia etti.

Varoğlu,  AÖA’nın  bağımsız kimliği ile daha da geliştirilerek yaşatılmasının herkesin boynunun borcu olduğunu ifade etti.