Havadis'te yer alan habere göre, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşku, belediyelerin birleşmesi ile ilgili iyice hesaplamaların yapılması gerektiğini söyleyerek, aksi halde belediyelerin zarara uğratılacağının altını çizdi. Dipkarpaz olarak biz başka bir belediye ile birleşme taraftarı değiliz” diyen Coşkun, Erenköy ile Dipkarpaz Belediyelerinin durumunun çok farklı olduğunu, Erenköy’ün 26 milyona yakın borcu olduğunu, işçisini ödemeyen bir belediye olduğunu ve bu nedenle birleşme taraftarı olmadığını vurguladı.

“Sorunlu bir belediye teslim aldık”

Dipkarpaz Belediye Başkanı olduğu zaman kısacası 4 yıl önce maddi olanakları olmayan, personelini ödeyemeyen ve hesabında 40 TL olan bir belediye devraldığını anlatan Coşkun, “O dönemde 50 personeli olan Dipkarpaz Belediyesi, şimdi 26 personel, 6 tanede memur ve 8 tane de mevsimlik işçi hizmet vermektedir. Bu 4 yıl içerisinde sadece 1 kişi istihdam ettik. Göreve geldiğimde 28 belediye içerisinde tek toplu iş sözleşmesi olmayan belediye Dipkarpaz’dı. Biz toplu iş sözleşmesini yaptık ve 7 kişiye yakın emekli verdik. Tüm personelimizin maaşlarını da düzenli olarak ödeyebiliyoruz” dedi. Dipkarpaz’da şu an 150’ye yakın lise mezunu işsiz olduğunu söyleyen Coşkun, bu konuda ellerinin ve kollarının bağlı olduğunu bu nedenle sadece bir daimi personel alabildiklerini vurguladı.

“Bölgeyi dörtdörtlük yaptık”

Bugüne kadar temel görevlerini yerine getirdiğinin altını çizen Coşkun, belediyelerin asli görevleri arasında bölgeye su sağlamak, çöpleri düzenli toplamak, kaldırım yapmak gibi şeylerin olduğunu, göreve geldiği dönem bölgede bir karış kaldırım olmadığını söyledi. Kaldırımları yaptıklarını anlatan Coşkun, Dipkarpaz’ın çevresi, temizliği, doğası ve denizi ile dört dörtlük bir bölge haline getirdiklerini anlattı.

“5 aday var”

Dipkarpaz’da 5 aday olduğunu vurgulayan Coşkun, Dipkarpaz Belediyesi’ni batmış durumdan çıkararak artıya geçirdiklerini, bu nedenle 4-5 aday olmasını doğal karşıladığını kaydetti ve tüm adaylara başarılar diledi.

“En büyük sorunumuz eğitim ve sağlıktaydı”

Coşkun, göreve geldiği zaman bölge için en önemli olan başlıkların eğitim ve sağlıktı olduğunu belirterek, bu alanlarda büyük sıkıntılar olduğunu öğretmenlerin bile okullara çok geç atandığını ve bölgeye doktor gönderilmediğini söyledi. Coşkun, Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit’in katkıları ile eğitimdeki sorunumuz çözüldü ve öğretmen atandığını, bunun yanında Sağlık Bakanı Filiz Besim aracılığı ile de sağlıkta sorunun büyük bir ölçüde çözüldüğünü, ama bölgeye tam donanımlı bir sağlık ocağının şart olduğunu belirtti. Sağlık Ocağı projesini tamamladıklarını ve 20 yataklı bir sağlık ocağı için TC Büyük Elcisi ile görüştüklerini vurgulayan Coşkun önümüzdeki dönem bu projeyi Sağlık Bakanı Besim ve TC Büyük Elçiliği katkıları ile hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

“11 kişilik komite ile iyi işlere imza attık”

Bir ilki gerçekleştirdik meclis üyelerinden ayrı 65 yaş üzeri olan 11 kişiden oluşan Yerel Yönetim Çalışma komitesi kurduklarını vurgulayan Coşkun, “Komite çok özverili olarak çalışmaktadır ve birlikte çok iyi işlere imza attığımızı söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“Rumlarla Türkleri ayırmadım”

Bölgede yaşayan Rumları Türklerden ayırt etmediğini, onlara da Türklere de aynı hizmeti verdiğini, iki toplumdan da aynı vergiyi aldığını söyleyen Coşkun, ilk göreve geldiğinde Rumların mezarlığının harap halde ve çöp dolu olduğunu dile getirerek, göreve yeni başladığında 28 kamyon çöp topladığını, su hattı çektiğini kaydetti. Mezarlığın hemen yanı başında bir kilise olduğunu ve kapı penceresinin olamadığını anlatan Coşkun, “Dipkarpaz’daki hayvan üreticileri hayvanlarını otlatırken hayvanlar kiliseye giriyor Rum’da bu olayı fotoğraflayarak AB’ye mahkemeye veriyordu. Benim param olmadığı halde Vakıflar İdaresi’nden yardım alarak kiliseye kapı pencere yaptırdım. Hemen akabinde papazı çağırdım ve ona anahtarını verirken 4 yıl görevde olduğumu Türklere nasıl davranırsam onlara da aynı şekilde davranacağımızı söyledim ve bana siyasi tavır sergilememesini söyledim” dedi.

“4-5 yıldızlı otel yaptırmayacağız”

Coşkun, “2’inci dönemde halkın takdirini almak için önlerine çıkacağız. Eğer takdiri alırsak yaptıklarımızın doğru demektir. Bunu öğrenmek için 2’inci dönemde adayım. Seçilsem de seçilmesem de, Dipkarpaz ve Kaleburnu’nu düşünerek hareket edilsin. Birçok projemiz var ve bunları yeni dönemde hayata geçireceğiz. Ben görevde olduğum müddetçe Dipkarpaz’da 4 veya 5 yıldızlı oteller olmayacak, eko turizmi destekleyeceğiz.” Bugün Dipkarpaz’ın en büyük probleminin işsizlik olduğu vurgulayan Coşkun, bu nedenle göç verdiklerini de sözlerine ekledi.