Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Gümrük Dairesi Girne şubesinde 2 saatlik grev yapacak.

Sendika, şubedeki sorunlarını kamuoyu ile paylaşmak için 10.00’da tüm Girne personelinin katılımıyla Girne Gümrük şubesinde basın açıklaması yapılacağını belirten Gümrük Çalışanları Sendikası Başkanı Derviş Dağman, defalarca aktarılan sorunlara kayıtsız kalınması ve çözüm bulunmaması durumunda Lefkoşa, Mağusa, Girne, Ercan ve Gemikonağı şubelerini de içine alacak şekilde eylemleri genişleterek devam ettireceklerini ifade etti.

“DEFALARCA UYARIDA BULUNDU”

Kıbrıs Postası’ndan Cansu Yarışan'a konuşan Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman, Gümrük Dairesi Girne şubesinde uzun zamandır personel eksikliği ve talimat uygulamasından doğan bazı sorunlar olduğunu dile getirerek,Girne Turizm Limanı’ndaki sorunlara çare üretilmesi için defalarca çağrıda bulunduklarını da hatırlattı.

“PERSONEL EKSİKLİĞİ İŞ YÜKÜNÜ ARTIRIYOR”

Yeni personel alınması ve personel eksikliğinden doğan iş yükünün hafifletilmesi için 2 yıldan beri seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Dağman,“Yeni gümrük memuru olarak 22 yeni personel alındı ancak yapılan dağıtıma göre Gümrük Dairesi Girne şubesine toplamda 6 personel verildi. Sayının az olması nedeniyle Girne şubesindeki personel eksikliği sorunu çözülmedi” şeklinde konuştu.

“GEMİLERİN GELİŞ-GİDİŞ SAATLERİ DE DÜZENLENMELİ”

Bir diğer sorun ise Girne Turizm Limanı’na gelen yolcu ve yük gemilerin saatlerinin düzenlenmesi ile ilgili olduğunu kaydeden Dağman, bu konu hakkında disiplinli şekilde talimat uygulaması gerekli olduğunu belirterek, “Gün boyunca birçok yük ve yolcu gemisi geliyor. Ancak bu gemilerin saatlerinin disiplinli şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Gece saat 22.00’a kadar gemiler limana gelip gidiyor. Bu da geç saatlere kadar personelin çalışması mecburiyetini doğuruyor. Hem personel eksikliği hem de geç saatlerde gelen gemiler çalışanın iş yükünü artırıyor” dedi.

“ÇALIŞANLARIN HAKLARINI SAVUNMAK SENDİKANIN GÖREVİ”

Çalışanların sorunlarının ve sosyal haklarının savunulmasının, Güç-Sen olarak başkanı olduğu sendikanın sorumluluğu olduğunu dile getiren Dağman, tüm gümrük çalışanlarının aynı hak ve iş yükü olması gerektiğini kaydederek, “Sendika olarak her zaman diyalogdan yana bir tavrımız var. Ancak Girne şubesinde çalışanların sorunlarına çare üretilmemesi eylem hakkının kullanılmasına neden oldu. Girne’ye yeterli personel verilmemesini, Girne şubesinin önemsiz ve dışlanmış bir pozisyonda olduğunun göstergesi olarak kabul ediyoruz.  Bu nedenle tüm personel eyleme katılacak” şeklinde konuştu.

“SORUNLARA KAYITSIZ KALINIRSA EYLEM GENİŞLEYEREK DEVAM EDECEK”

Dağman, Gümrük DairesiGirne şubesinde defalarca aktarılan sorunlara kayıtsız kalınması ve çözüm bulunmaması durumunda, Lefkoşa, Mağusa, Girne, Ercan ve Gemikonağı şubelerini de içine alacak şekilde eylemlerin genişleterek devam edeceğini de belirtti.