Dünya Diplomatlar Birliği Kıbrıs Temsilciliği Lefkoşa Dereboyu’nda açıldı.
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin bulunduğu Cloud Binası’nda gerçekleştirilen açılışa, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Anamuhalefet Partisi UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Dünya Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Günther Meinel ve Kıbrıs Diplomatlar Birliği Başkanı Serhat Akpınar katıldı.
Serhat Akpınar açılışta gerçekleştirdiği toplantıda, Dünya Diplomatlar Birliği Kıbrıs Temsilciliği’nin Lefkoşa Derboyu’nda açılmasının önemine değinerek önümüzdeki süreçte sadece Avrupa Birliği’ne değil Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelerle işbirliği yapacaklarını söyledi.

Dünya Diplomatlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Adnan Albayrak da, Birliğin Birleşmiş Milletler nezdinde önemli hizmetler verdiğini belirterek, bu hizmetlere Kıbrıs Türk iş çevresini de katacaklarını söyledi.
Dünya Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Günther Meinel ise dünya üzerinde unutulmuş bir ülke durumunda olan Kuzey Kıbrıs’ı Avrupa Birliği’ne entegre etmek için çalışacaklarını dile getirdi.

Meinel, Kıbrıs Türkünün Avrupa’da üvey evlat muamelesi gördüğünü de ifade etti.

Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de Kıbrıs Türk halkının diplomasi ile haklarını aramaya çalıştığını ancak ambargoların buna izin vermediğini vurguladı.

Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Rum kesimini bünyesine alarak Rumları şımarttığını dile getiren Töre, o zamandan bu yana Rum tarafının eşitlik temelinde hiçbir teklifi kabul etmediğini belirtti.

Konuşmaların ardından Dünya Diplomatlar Birliği Kıbrıs Temsilciliği’nin açılışı gerçekleştirildi.