Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya ve Genel Sekreter Cengiz Demir’i kabul ederek,görüştü.

Kabulde, Merkez’in ihtiyaçları ile ilgili olarak, Merkez Başkanı Metin Kaya tarafından Bakan Dürüst’e bilgi verildi.

Kabulde kısa bir konuşma da yapan KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya, bir süre önce Alevi topluluğunun inanç değerlerini yaşatabilmesi için Cem Evi projesi çalışmalarının başlatılmasının önemine değinerek, Bakan Dürüst’ten, projenin en kısa süre içerisinde hayata geçmesi için gerekenin yapılmasını talep etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya ve Genel Sekreter Cengiz Demir’i kabulünde yaptığı konuşmasında, Alevi Topluluğu’nun Cem Evi projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için Bakanlık olarak üzerlerine düşen ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Projenin Bakanlığa bağlı Planlama İnşaat Dairesi’ne ulaştığını belirten Bakan Dürüst, en kısa süre içerisinde değerlendirilmesi için gerekli talimatların verildiğini, Alevi topluluğunun inançları doğrultusunda ibadetlerini yerine getirmeleri adına, Cem Evi projesinin en kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi adına doğabilecek sıkıntıları da aşmak için gerekli yardımı ve desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

“Cem Evi Projesinin bir an önce hayat bulması, toplumdaki iç huzur ve maneviyat adına büyük katkılar sağlayacaktır. KKTC tüm renkleriyle güzeldir. KKTC demokrasisindeki çeşitliliği ve hoşgörüsüyle güzeldir” diyen Bakan Dürüst, bu bağlamda, din ve vicdan hürriyetinin, hoşgörünün ve saygının hakim olduğu KKTC demokrasisi gereğince, Alevi topluluğunun bir an önce ibadetlerini inandıkları şekilde ve özgürce yerine getirmeleri için gerekenin yapılmasına hazır olduklarının altını çizdi.