2014 yılının Ocak ayında elim bir trafik kazasında, diğer 3 akademisyen arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden Lefke Avrupa Üniversitesi akademisyenlerinden Yardımcı Doç. Dr. Figen Arkın adına anı ormanı oluşturuluyor.

Bu çerçevede, Figen Arkın’ın ailesi ile Orman Dairesi işbirliğiyle ve Güzelyurt Belediyesi katkılarıyla Kalkanlı’da fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Arkın’ın ailesi, arkadaşları ve sevenlerinin katıldığı etkinlikle, zeytin, alıç, harup, çam ve servi olmak üzere 200 fidan dikildi.

Etkinlikte, Figen Arkın’ın ailesi adına konuşan Bülent Arkın, Figen Arkın’ın, yardımsever, çevreci ve çok iyi bir eğitimci olduğunu kaydederek, acısını hala yaşadıklarını ve O’nu asla unutmayacaklarını söyledi.

Arkın, anı ormanına daha çok ekonomik değeri olan ağaçlar diktiklerini belirterek, hedeflerinin tüm bakımını ailesinin üstleneceği ağaçlardan elde edilecek gelirle eğitime katkı yapmak olduğunu vurguladı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da,anı ormanının trafik konusunda bilinçlenmeye katkı yapmasını diledi.
Özçınar, oluşturulacak ormanın ülkede trafik güvenliğine ve bu konuda yapılması gerekenlere de dikkat çekmiş olacağını ifade etti.

Etkinlikte Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç de bir konuşma yaptı.

Direnç, akademisyenlerin adlarının yaşatılması adına çalıştıkları kurumda da böyle bir hassasiyet gösterilmesini talep etti.

Konuşmaların ardından etkinlikte fidanlar dikildi.