Girne Konseyi, son yılların en belirgin sorununun trafikte yaşandığı Girne’de siyasi partilerin seçim öncesinde trafik ve alt yapı sorunlarına yönelik projelerini bilmek istediklerini kaydetti.

Girne Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada,  Girne’nin ekonomik dengelerin de değişmesi ile, hızla gelişen bir kent haline geldiğine dikkat çekildi.

Açıklama şöyle: 

Siyasi Partilerin Dikkatine

Girne, ekonomik dengelerin de degismesi ile, hizla gelisen bir kent haline gelmistir. Ancak Endiselenerek izlemekteyiz ki, kentin büyüme hizi, beraberinde bazi sorunlari da getiriyor. 
Kamunun yapmasi gereken alt yapi yatirimlari, maalesef özel sektör yatirimlarinin çok gerisinde kalmaktadir. 
Girne’de Son yillarin en belirgin sorunu ise trafikte yasanmaktadir. Girne’de trafik tam anlamiyla felç , Bu sorun kentin ekonomik degerini maalesef asagiya çekmekte ve Girne’yi yasanmaz bir yer haline getirmektedir.

Üzülerek görmekteyiz ki, Girne trafigini büyük oranda rahatlatacak iki çevre yolu yol yapim çalismalari baslamadan durmustur. Onar Vilage- Ozanköy ve Girne’den Lapta’ya uzanan çift seritli yol olacak olan iki önemli yol yapimina yillardir baslanamamistir.

Gerekçesi ile, “kamulastirma.” Devletin koca bir kenti rahatlatacak trafik projesini 3-5 kamulastirma islemine kurban etmesi kabul edilemez. Yaklasik dört yildir, projeler ileriye tasinamiyor. Oysa, kamulastirma dedigimiz islemlerin, ihale asamasi öncesinde tamamlanmasi gerekmekte.

Girne’deki büyüme, belediye sorunu olmaktan çikmis, ülkesel bir sorun haline gelmistir. 
Kim iktidara gelirse gelsin, 
Girne öncelikli gündemleri arasinda yer almak zorundadir. 
Girne Konseyi olarak, açikçasi seçim öncesi siyasi partilerin “Girne’nin basta trafik olmak üzere, alt yapi sorunlarina yönelik” projelerini ve Kararliliklarini bilmek istiyoruz.

Tüm siyasi partilere seçim döneminde basarilar diliyoruz.
GIRNE KONSEYI