Lefkoşa Mezarlığı'nın bakımsızlığı ile ilgili şikayetlerini Haberal Kıbrıslı'ya aktaran bir vatandaş, mezarlığın  rezalet durumda olduğunu, beş yıl önce defnettikleri annelerinin kabrine kışın gidemediklerini,  kullandıkları yolun, çamur bataklık hale geldiğini söyledi.

Önümüz  bayram diye hatırlatmada bulunan vatandaş ,heryeri otların kapladığını ve çöplerin olduğunu bu konudan şikayetçi olduklarını belirtti.

Öte yandan Haberal Kıbrıslı'ya iletilen Lefkoşa Mezarlığı’ndaki bakımsızlık ve yolların  ilgili şikayet konusunda  görüşlerine başvurduğumuz Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı “İnsanlar yılda bir kere gidip pis olduğunu savunuyorlar. Rutin olarak bakım ve temizlik çalışmalarımız yapılıyor” dedi.

Harmancı “Periyodik bakımlarımızı yapıyoruz”

Lefkoşa Mezarlığı’ndaki bakımsızlık ve yollarla  ilgili şikayet konusunda  görüşlerine başvurduğumuz Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı “İnsanlar yılda bir kere gidip pis olduğunu savunuyorlar. Rutin olarak bakım ve temizlik çalışmalarımız yapılıyor” dedi.

Bir vatandaşın Haberal Kıbrıslı'ya yaptığı ve Lefkoşa Mezarlığı’nın bakımsız ve pis olmasıyla ilgili şikayetini değerlendiren muhabirimiz Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ile yaptığı görüşmede iddiaların asılsız olduğunu çalışmaların rutin olarak sürdüğünü belirtti.

“Vatandaş sene de bir kere gidiyor”

İddiaların yerinde görülüp görülmediğini söyleyen Başkan Harmancı, “Vatandaşlar yılda bir kere gidip bakımsız anına denk geldiğinde yaygara koparıyorlar. Aslında sürekli olarak temizlik ve bakım çalışmaları yapılıyor. O anlık ekiplerin başka bir işi varsa bakımı yapılmamış olabiliyor. Bundan kaynaklı bir sorundur. Ama ekiplerimiz periyodik olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Gelen şikayetler de anında değerlendiriyor” şeklinde konuştu.