Veteriner Dairesi’nin, hayvan sağlığı ve gıda laboratuvarlarında uygulanan methodların yeterliliği konusunda Türk Akreditasyon Kurumu’na başvurduğu, “denetlemeler neticesinde laboratuvarların uluslararası tanınırlık kazanacağı” bildirildi.

LABORATUVAR ULUSLARARASI TANINIRLIK KAZANACAK

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kurumun hayvan sağlığı ve gıda laboratuvarlarında uygulanan methodlar için TS EN ISO/IEC 17025 “Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar” kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu’na (TÜRKAK) başvurduğu, başvurunun 14 Ağustos’ta gerçekleştiği, “denetlemeler neticesinde laboratuvarların uluslararası tanınırlık kazanacağı” belirtildi.

EA, IAF VE ILAC ÜYESİ

Veteriner Dairesi Merkez Teşhis ve Araştırma Laboratuvarları’nın Avrupa Akreditasyon Birliği’nin (EA), Uluslararası Akreditasyon Forumu’nun (IAF) ve Uluslararası Laboratuvar Akreditasyonu Birliği’nin (ILAC) tam üyesi olduğu da kaydedildi.

HELLİM TİCARETİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Tarım Bakanlığı’nın açıklamasında, Veteriner Dairesi’nin hayvan hastalıklarıyla mücadelenin yanı sıra son bir yılda hellim gibi ürünlerin ticaretinin önünü açacak çalışmalara, dairenin uluslararası alanda kabul gören kurum olabilmesi için atılan adımlara da işaret edildi.