Yeni Bakış'tan Eniz Orakcıoğlu'nun haberine göre, Dr. Fazıl Küçük’ün ebedi istiratgahı Anıttepe’nin çevresi içler acısı. Kısa bir süre önce çevre düzenlemesinden geçen Anıttepe, bugün duyarsız gençlerin içme ve buluşma alanı. Hamitköy’de yer alan Anıttepe’nin arka kısmında yapılan düzenleme ve yol yapımı bölge sakinleri tarafından mutlulukla karşılanan bu proje şu an ise utanç tablosu haline geldi.

“Polis nerede?”

Akşam havanın kararması ile alem yapmak için ziyaretlerin başladığı bölgede, gençler alanı geç saatlere kadar içki içmek ve sevgilileri ile buluşmak için kullanıyor. Bu durumdan oldukça şikayetçi olan bölge sakinleri ise, “Bazı insanların hiçbir şeye karşı saygısı kalmamış. Polisin özellikle Anıttepe ve buna benzer yerleri devriye gezerek bu manzaralara izin vermemesi lazım” dedi.

Her yerde içki şişeleri

Diğer yandan bölgede alkol alan kişilerin duyarsızca içki şişelerini sağa ve sola atması nedeniyle kötü bir görüntü ortaya çıktı. Bu noktada da Lefkoşa Türk Belediyesi’ne iş düşüyor. Uzun zamandır temizlenmeyen alan kötü görüntüler oluşturuyor.