Hüseyin Çiçek

İskele’ye bağlı Yenierenköy’de faaliyet gösteren “Bambos” isimli işyerinden birer adet gazocağı, çelik tezgah, fritöz ve bulaşık makinesi çaldıkları ileri sürülen Şükrü Doğan ile Aşkın Barış Ergün, dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. 

Mahkemeye meseleyi anımsatan Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Erdil Şumrut, zanlıların 16 Haziran 2017 tarihinde, müstahdemi oldukları “Bambos” isimli işyerinden birer adet, gazocağı, fritöz, çelik tezgah ve bulaşık makinesi sirkat ettiklerini söyledi. 

Zanlıların konu eşyaları 4 bin TL karşılığında satarak sahtekarlıkla para temin ettiklerini de anımsatan Şumrut, zanlıların suç ortağı olan bir şahsın KKTC’yi terk ettiğini aktardı.

Şükrü Ercan’da yakalandı    

Mahkeme huzurundaki zanlılardan Şükrü Doğan’ın adayı terk etmek üzere olduğu sırada Ercan Havalimanı’nda tespit edildiğini hatırlatan Şumrut, Aşkın Barış Ergün’ün de önceki gün tespit edildiğini anımsattı. 
Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Şumrut, zanlıların, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Teminat şartlarını yerine getiremediler

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlıların, 3’er bin TL nakdi kefalet ödemeleri, KKTC vatandaşı muteber 2’şer kefilin, lehlerinde 50’şer bin TL tutarında kefalet senedi imza etmesi ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmaları şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi. Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.