İskele Sahil Düzenleme ve Rekreasyon Projesi 3. Etap Altyapı İşleri, İskele Batı Girişi (Anfora) Güzergâhı Kaldırım ve Altyapı İşleri Projesi ve 2. Etap Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi için çalışmalar başladı.  

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre projelerin finansmanı İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile TC Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi tarafından karşılanıyor. 

Açıklamada, tehlike arz eden ve kazaya davetiye çıkaran “İskele Batı Girişi” olarak da bilinen güzergâhta yenileme çalışmalarına başlandığı,  İskele Batı Girişi (Anfora) güzergâhında kaldırım ve altyapı çalışması yapılacağı kaydedildi. 

Sahil Düzenleme ve Rekreasyon Projesi 3. Etap Altyapı İşleri adı altında çıkılan ihalenin de sonuçlandırıldığı kaydedilen açıklamada, plajın, oto park sıkıntısını ortadan kaldıracak projenin İskele’ye yeni bir festival alanı da kazandıracağı belirtildi.

Açıklamada, İskele Makenzi (Haravdi) Kuzey sınırları 1. Etap yürüyüş ve bisiklet yolu bitiş noktası ile 1,2 km kuzeyindeki İstanbul Mücahitler Plajı giriş çemberine kadar belirlenmiş güzergâh boyunca yapılacak bisiklet ve yürüyüş yolunun tamamlanmasıyla birlikte İskele’nin  toplam 5.5 km yürüyüş ve bisiklet yoluna sahip olacağı da yer aldı.