Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, bu gün Birleşik Kıbrıs Partisi kurultayından bir gün önce 44 üyenin organize bir çalışma sonucunda partiden istifa ettirildiklerini basından üzüntü ile öğrenmiş olduklarını belirterek, Birleşik Kıbrıs Partisi’nin uzun bir süreden beri solda en geniş güç birliğini oluşturmak için çaba harcadığını ve bu çalışmaların sonuçlandırılması için yarın tüm üyelerin davetli olduğu kurultayını toplama kararı aldığını vurguladı.

BKP'den verilen bilgiye göre, İzcan, “Ancak üzülerek gördük ki parti içerisinde bir gurup kurultayı engellemek için yoğun bir çaba harcamıştır. Parti disiplinine ve siyasi ahlaka aykırı bir şekilde çalışmalar yürütmüştür. Bir bir bütün üyelerimizi yanlış ve gerçek dışı söylemlerle taciz etmiştir. Bu da yetmezmiş gibi mahkeme yolu ile kurultayı engellemek için çalışma yürütmüştür. Ancak hepsinde de başarısız olmuştur” dedi.

“Bir kısım arkadaşlar Parti kurultayına katılıp orada görüşlerini söylemek yerine üyeye inanmadığı ve güvenmediği için bir kısım parti üyesini kurultaydan bir gün önce istifa ettirerek kurultayımıza gölge düşürmeye çalışmışlardır” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, üyeden korkan, üyenin vereceği karara saygı duymayan, kurultayda yeni bir yönetimin ve solda güç birliği kararının çıkacağını bildikleri için istifa etme yolunu seçenlerin Birleşik Kıbrıs Partisi kurultayına gölge düşüremeyeceklerini vurguladı.

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin barış ve demokrasi mücadelesini kararlıkla sürdürerek solda en geniş ittifakı başarıyla sağlayacak güçte olduğunun altını çizen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “ Üyesine güvenmeyip kurultayı reddeden, onun yerine istifa örgütleyip demokrasi ve barış kavgasına zarar bir takım arkadaşların yaptıklarını üzüntü ile karşılıyoruz. Kendilerine bundan sonraki siyasi yaşamlarında başarılar dileriz” dedi.

“ Birleşik Kıbrıs Partisi, Özker Özgür ve daha nice mücadele önderinin çizdiği barış, demokrasi ve özgürlük yolundan ayrılmayacaktır. Ülkemizin kurtuluşu için kardeş örgütlerle en geniş cepheyi kurup Kıbrıs Türk toplumunun varlık ve kimliğini koruma mücadelesinde en ön saflarda olmaya devam edecektir. Tüm halkımızı, üye ve sempatizanlarımızı yarın saat 10:00’da KTOEÖS’nda düzenleyeceğimiz kurultayımıza katılmaya davet ediyoruz” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Birleşik Kıbrıs Partisi’nin coşku, dayanışma, sevgi ve saygı içerisinde kararlarını alıp yoluna devam edeceğini vurguladı.

İzcan, “ Birtakım provokasyonlarla Birleşik Kıbrıs Partisi’ni yıkmaya, toplumun var oluş kavgasına zarar vermeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.