Çukurovalılar Dayanışma Derneği’nin kan bağışlarının toplanacağı bir veri tabanı oluşturmak ve acil durumlarda ihtiyaç duyulacak kanı sağlayabilmek için girişim başlattığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, dernek yeni projesini bugün Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu ziyaret ederek bakanlığa aktardı.

VERİ TABANI VE ACİL DURUM İÇİN NUMARA

Açıklamaya göre dernek yetkilileri, kan bağış kampanyasını bayram sonrasında sürdürmek istediklerini dile getirerek, yapılan kan bağışlarının toplanacağı bir veri tabanı oluşturmak ve acil durumlarda ulaşılabilecek numaraların belirlenmesi için bakan Sucuoğlu ile görüş alışverişinde bulundu.

KAN İHTİYACININ GİDERİLMESİ ADINA OLUMLU ADIM

Sağlık Bakanı Sucuoğlu da, dernek, kurum ve kuruluşların kan bağış kampanyalarına  Türkiye Cumhuriyeti Kızılayı’nın bakanlığa bağışladığı kan toplama otobüsü ile katkı koyduklarını, derneğin yapacağı bağış kampanyası için de bu otobüsü göndereceklerini söyledi.

Sucuoğlu, yapılacak yeni projenin kan ihtiyacının giderilmesi adına olumlu bir adım olacağını ifade ederek, istenildiği takdirde bakanlık olarak bu projeye katkı kayacaklarını belirtti.