Yeni Bakış gazdetesinde yayınlanan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Mağusa’da faaliyet gösteren bir inşaat şirketinde çalışma izini ile çalışan ancak daha sonra iş veren tarafından çalışma izni iptal edildiği için KKTC’de kaçak durumuna düşen Bangladeş uyruklu Abdul Kalam, pasaportunun kayıp olmasından dolayı yardım alabilmek için polise gitti. Pasaportunun bulunması için polisten yardım isteyen Kalam, yapılan soruşturma neticesinde KKTC’de 3 aydır izinsiz ikamet ettiği ortaya çıkıcında tutuklandı. “KKTC’de izinsiz ikamet etme” suçundan dolayı dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Kalam, 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

3 aydır kaçak

Meselenin tahkikat memuru Kemal Onbaşı, zanlı Abdul Kalam’ın Mağusa’da faaliyet gösteren bir inşaat şirketinde çalışma izni ile çalıştığı sırada 20 Aralık 2017 tarihinde iş veren tarafından konu çalışma izninin iptal edildiğini belirtti. Zanlının, iş veren tarafından çalışma izninin iptal edilmesine rağmen 40 gün içerisinde KKTC’den çıkış yapması gerektiği halde çıkış yapmadığını belirten Onbaşı, zanlının KKTC’de izinsiz ikamet etmeye başladığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Onbaşı, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı: Polise yardım almak için gittim

Mahkemede söz alan zanlı Abdul Kalam, pasaportunun kayıp olmasından dolayı polise yardım almak için gittiğini ancak tutuklandığını söyledi.

2 gün tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Abdul Kalam’ın tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.