Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Aralarında alacak verecek kavgası olduğu gerekçesi ile Yahya Cemiloğlu’nun ofisini basarak Mahmut Cemiloğlu’nun burnunu kıran Mesut Okur, Şükrü Dipdere, Musa Saygın ve Şevket Aykut Tukyu dün sabah saatlerinde yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

Cemiloğlu’nun yakınları ve zanlı yakınları sabah saatlerinde mahkeme önünde toplanınca, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri harekete geçirdi.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis ekipleri Girne Kaza Mahkemesi önünde geniş güvenli önlemi alırken, Trafik Şubesi’nde görevli polis ekipleri yolu kapattı.

Polis olayları önledi

Mahkeme önünde sabah saatlerinde toplanan müşteki yakınları zanlıların mahkemeye getirilmesi ile hareketlendi. Polis barikatını aşarak mahkeme avlusuna girmeye çalışan 41 yaşındaki Deniz Korkmaz ve 46 yaşındaki İsmail Korkmaz suçüstü yakalandı.

Mahkeme emri ile tutuklanan iki zanlı “Rahatsızlık”, “uygunsuz tavrı hareket” suçlarından tutuklanırken, zanlıların bugün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkartılacağı öğrenildi.

Duruşma Pazartesi görüşülecek

Teminat duruşması için dün mahkemeye çıkarılan zanlıların avukatı, polisin cezaevi talebine itiraz edeceklerini tanık dinletmek istediklerini ancak tanıkların Pazartesi günü hazır edilebileceği beyanında bulundu.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların teminat duruşmasında hazır olmalarını sağlamak için 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

Polis eşliğinde gittiler

Zanlılar Cezaevi aracı ile hücrelere götürülürken, polis ek güvenlik önlemi aldı. Mustafa Çağatay Caddesi’ni trafiğe kapatan polis, zanlıların hücreye teslim edilmesi ile yolu yeniden trafiğe açtı.