Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu ve beraberindeki heyet, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti.

Öksüzoğlu, 2012 yılında TDP ve üç partinin Cumhuriyet Meclisi’ne sunduğu Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) özerkleşmesine ilişkin yasa tasarısının yeniden gözden geçirilerek ekim ayında Meclis’e sunulması konusunda TDP’den destek istedi.

Kurumun şeffaf ve demokratik bir şekilde yönetilmediğini, keyfi kararlar alındığını kaydeden Öksüzoğlu, “Tek kurtuluş kurumun özerkleşmesidir” diye konuştu.

Kurumun daha şeffaf, hesap verebilir ve demokratik olması gerektiğini söyleyen Öksüzoğlu, kurumun kâr ettiğinin açıklandığını ancak bunun ucuz elektrik veya yatırım olarak halka sunulamadığını belirtti.

Öksüzoğlu, yatırım yapılmadığını, bunun devamı halinde ülkenin karanlığa gömülebileceğini de söyledi.

EL-SEN Başkanı Öksüzoğlu Özyiğit’e sorunlarını içeren bir de dosya sundu.

ÖZYİĞİT: “YASANIN YAŞAMA GEÇMESİ İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, 2012 yılında UBP hükümeti döneminde yasa tasarısının TDP, CTP, DP ve ÖRP tarafından Meclis’e sunulduğunu, dönemin Başbakanı İrsen Küçük’ün de özerkleşme talebine olumlu baktığını belirterek söz verdiğini anımsattı. Ancak bu sözün tutulmadığını belirten Özyiğit, yasa tasarısını Meclis’e sunan partilerin de daha sonra iktidara gelmelerine karşın  imzalarına sahip çıkmadıklarını kaydetti.

Devlet kurumlarının beceriksiz yöneticiler tarafından istihdam, vurgun ve menfaat sağlama yeri olarak görüldüğünü ileri süren Özyiğit, bedeli de çalışanların ödediğini ifade etti.

Ülkeye sahip çıkmanın kurumlara sahip çıkmakla mümkün olabileceğini vurgulayan Özyiğit, KIB-TEK’in özerk, demokratik, şeffaf ve hesap verebilir yapıya kavuşmasından yana olduklarını dile getirdi. Özyiğit, kurumun bu yapıya kavuşması adına sendika ile birlikte ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.