Yeni Bakış

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst’ün seçim yatırımı çerçevesinde 30 yeni taşıma izni vermesi büyük tepkilere neden olurken, taşımacılık konusunda Türkiye’yle birlikte yürütülen Master Plan çalışmalarını da Dürüst’ün bu hamlesiyle  zora girdiği belirtildi.
Yeni Bakış’ın haber “Bomba” etkisi yarattı.

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a bilgi veren bir kaynak, gazetemizde dün yayınlanan  “Seçim startına erken başladı” adlı haberin büyük yankı yarattığını ve haberin ardından özellikle Başbakan Hüseyin Özgürgün nezninde girişimler başlatıldığını belirtti.  

Otobüsçüler infial içinde

Bakan Dürüst’ün el altından eş dost ve yandaşlara dağıttığı yeni taşıma izinleri konusunun sektörde büyük infial yaşandığını dile getiren kaynak, Dürüst’ün bu hamlesiyle seçimlere yönelik “Oy” deposu olarak gördüğü kesimlere yaranırken, geçimini bu sektörden sağlayan emekçilerin de sonunu hazırladığını vurguladı.
 
“Bu işin peşini bırakmayacağız”

“Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız, yıllardır evine saatlerce  direksiyon sallayarak götürmeye çalışan insanımıza salt 3-5 oy daha alıp seçim kazanacak diye Bakan Dürüst’ün bu yaptığı ne ahlaki ne de vicdanidir” dedi.
 
“Toplu taşımacılık master planını da berhava edeecek”

Özellikle Türkiye ile birlikte yürütülen ve ülke toplu taşımacılığına büyük ivme katacak olan Taşımacılıkta Master Palanı çalışmalarının yürütüldüğü bir dönemde böylesi bir hareketin çalışmaları berhava etme anlamı taşıdığına vurgu yapan kaynak, “Nutuk atmaya gelince mangalda kül bırakmayanlar bu ülke yararına olacak işleri kişisel oy beklentileri ve koltuk uğruna heba ediyorlar” dedi.

Kaynak, “ Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız, üç beş yandaşa yaranmak adına sektörü kimse mahvedemez” diye konuştu.